Lazy sunday

Fortfarande sjuk. Hela dagen har spenderats halvt avslagen med sällskapet av boken ”En dag”(One Day) av David Nicholls. Efter 9 timmar och ett par tårar fattigare så blev även den utläst. Gripande kan jag beskriva den som och ska definitivt se den på bio när den kommer ut nästa vecka.

Handling:

Två människor. Tjugo år. En dag.

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig …

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?

En dag är en historia om kärlek och vänskap, om livet mellan 20 och 40. Det är en romantisk komedi med djup och värme, en bok man aldrig glömmer.

En dag är en bok som vägrar släppa taget, som fortsätter att göra ont efter sista sidan, som jag gärna rekommenderar till alla vänner jag har kvar. En dag är något så ovanligt som mainstreampop med djup och klass. Boken kan mycket väl bli en ’När Harry mötte Sally’ för generationen som växte upp på 90-talet.”

Markus Larsson, Aftonbladet

Imorgon ska Magic och jag gå sista tillfället på agilitykursen om hälsan tillåter. Gud vad fort det har gått?! Känns som om vi gick första tillfället för 2 veckor sedan. Jag tycker att vi har fått ut massor av kursen handlingsmässigt och att jag och Magic verkligen är på rätt spår. Diamanten glänser mer och mer för varje kurstillfälle och man blir bara mer och mer sugen på att hämta mer kunskap, gå fler kurser eller privatträningar och fortsätta tävla!

Kontaktfälten som vi säkert bara tränat vid 4-5 tillfällen på banan ser super ut. Han kan springa i riktigt bra fart över balanserna nu och tvärnitar nere vid fälten oavsett min position eller hastighet. Vi kör ”2-på-2-av” utan target, nosduttar eller liknande på marken. Jag tror att i Magics fall så blir det betydligt enklare för honom att greppa övningen och bara ha tänket att kontaktfälten är själva targeten som hans bakstassar ska vara på. Grejer på marken tror jag bara skulle förvirra honom. Jag tror också att vi har fått MYCKET gratis från den oändliga grundträningen i freestyle från hans unghundsdagar när han skulle klättra upp och balansera bakbenen på allt möjligt(tränade bakdelskontroll och ”lyfta benen”).

Ett par filmer på fjutten när han faktiskt var ”fjuttig” i kroppen och tränade kroppskontroll

[youtube 7HysGg-kkWU]

[youtube pBJ4esoYNa0]

4 svar på “Lazy sunday”

 1. Sådär nu har jag kommit på hur jag ska kommentera 😛 Jag tycker att du har jättebra filmer på din blogg, jag planerar att ”sno” lite övningar och prova med Tiger. Agility filmerna var toppen. Jag och Tiger har precis påbörjat cirkelträningen 🙂 Vi får låta dem träffas snart tycker jag! Jag kan de flesta dagar efter fyra, men har ingen bil så gärna någonstans med bussförbindelse

 2. Vad kul att du gillar schäfer!! Hade du haft det förut?
  Som andra hund funderar jag faktiskt på aussien väldigt länge, vallar lite med Nittra men skulle vilja satsa mer på det. 🙂 dock måste nog en schäfer finnas med i min bild också, där har jag nog fastnat med den rasen 😉

  Åh har hört om den där boken, kanske man bör läsa den…

 3. sv: tack så mycket!

  Älskar tricket crazy, skulle jag nog kunna lära Urax! 🙂 roligt med udda trix.
  Kul med agilitykurs, hoppas du kryar på dig så du orkar gå!

  Bra att du beskrev boken, är väldigt nyfiken på att se filmen nämligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *