Valpar

Vi väntar valpar efter Meet MyOwn Garden of The Gods ”Wonder” och KORAD SPH III Lillvallarens Rulle Rörtång ”Rulle” i början av maj 2023!

Valparna kommer endast säljas till aktiva hem med tränings- och tävlingsambitioner inom hundsporter så som lydnad, agility, bruks, freestyle, nosework, specialsök, rally etc…WONDER
Blue Merle med vit och tan
Född 2018-05-28
Tik

HD/ED A/UA
Ögon Corneadystrofi*se notis med info längre ner*
DNA – NCL, IGS, DM, PRA, CEA, CMH, HC, HUU, CMR1, MDR1, VWD: Fri/normal  

Vikt 16kg
Höjd ca 47-48cm
Svans lång

Medverkat i:
– Phizer, reklamfilm
– Reklamfilm Kronans Apotek
– TV-serie, Kvarteret Skatan

Resultat:
– BIR-valp med HP
– Uppflyttad Hoppklass 2
– Genomförd MH 2:a på skott

Min Wonder är en nätt, kvick och rolig tik på 4 år vars grenar främst är agility och tävlingslydnad men även en del bruks och ska börja tävlas nu efter denna kull.

Wonder är väldigt mycket precis det jag vill ha i en aussie och jag känner att hon har fina egenskaper att tillföra i rasen som jag själv vill ha mer utav. Jag har haft sammanlagt 7st underbara aussies i 16 år nu och hon har det lilla extra bland tikarna. Hon är social med både människor och hundar utan att vara överdriven/fjäskig. Neutral och cool vid hälsning men kommer gärna upp i knät och myser med vem som och är hur fin som helst med barn i alla åldrar och humör. Hon är väldigt aktiv i arbete utan att stressa eller ljuda, tydlig på- och av-knapp både tills vardags och i träning- och tävlingssammanhang och skottfast med en stor leklust, matlust och vilja att arbeta. Wonder har alltid varit väldigt nyfiken och trygg i alla miljöer och hon vaktar inte hus och hem (annat än att hålla fåglarna borta från tomten) och är den som får följa med oss på precis allt just eftersom hon är så otroligt enkel att ha med sig i alla sammanhang och snabbt blir favoriten i flocken.

Hon är en mjuk liten tik som väldigt gärna vill göra rätt. Vi har påbörjat tävlan i agility där hon nollar loppen(om jag inte diskar oss) och fick snabbt 3 pinnar för uppflyttning. Framöver satsar vi även på starter i lydnad och bruks, men inte hunnit nu pga Corona som frös all tävlan under hennes 2-3:e år i livet samt flyttstök till hus och ny valp i familjen för oss i fjol.  Wonder har även en liten ”hyssfull” sida som främst trätt fram under uppväxten där hon visste exakt hur sockersöt hon var och hur man kunde komma undan med precis allting. ”Terminator” var hennes andra namn som valp/unghund där allt i hennes väg skulle strimlas och stjälas när vi var upptagna med annat. Det är tack och lov något som hon växt ifrån 😉

Exteriört är hon en väldigt feminin liten tik på 47-48cm och ca 16kg med en harmonisk nätt kroppsbyggnad och kvicka/explosiva rörelser. Wonder har varit kärnfrisk från det att hon flyttat hem till oss som 8 veckor. Även hennes syskon är alla trevliga och friska individer som älskar att haka på allt det som deras ägare hittar på.

*info om ögonanmärkning* Det är en kolesterolfläck i ett öga som ej påverkar syn. Fullt fri att avla med hane som har ögon UA efter konsultation med hennes två ögonlysare(Elin Reepalu & Anestis Simeonidis), två extra ögonexperter för att vara extra säker(Eva Hertil & Nils Wallin Håkansson) samt hennes uppfödare Annika Nilsson. Fettfläcken har även börjat försvinna mellan 1:a och 2:a ögonlysningen(2022 & 2023) vilket pekar mot att det inte ens är ärftligt, utan uppkommit som en liten fettfläck på hornhinnan ist för en fettknöl på kroppen. Det är heller inte något som upptäckts eller anmärkts i hennes linjer tidigare.


Wonders presentationfilm på ca 30min från våren 2020 precis innan hon fyllde 2 år
Wonders MH

RULLE
Röd med vit och tan
Född 2012-09-05
hane

HD/ED – B/UA
Ögon UA

Vikt ca 20kg
Höjd ca 50cm
Svans lång

Resultat:
– KORAD
– CERT Elitklass spår
– 1:a pris Startklass lydnad
– Genomförd MH 1:a på skott

Rulles ägare om honom:

”Rulle är min andra aussie. Men min första tävlade jag Lydnad, Spår och Sök. När jag skaffade Rulle sökte jag en hund med fart och uthållighet. Hade kontakt med många kennlar och fastnade för Trotza  från Lillvallarens  kennel, efter ha sett henne socialt i hemmamiljö och på tävling och träning,  Hon skulle insemineras med sperma från en välkänd vallningsaussie i USA. En hund som dagligen  arbetar med får eller nöt måste klara att arbeta i timmar, vilket är en förutsättning för att kunna konkurrera i brukset, där en tävling tar en hel arbetsdag.

Och jag fick den hund jag önskade. Rulle har en enorm arbetsförmåga. Han tog Certpoäng i elitspår innan två års ålder har nu ett Cert i spår och ett flertal med certpoäng. Rulle är också en trevlig familjehund som fungerar bra socialt med vuxna, barn och andra hundar. Rulle är Korad med bra resultat. Han fyller 11 i år och har inte haft några sjukdomar under sin livstid. Genomgick en stor hälsoundersökning utan anmärkningar inför denna parning.

Detta är Rulles andra kull. Från den första behöll jag en hanvalp, Chabbe, som nu är 4 år. Chabbe är en trevlig hund som tävlar i Personsök och Spår, elitklass. Han blev årets aussie i sök 2021/22 och nummer 4 i spår.”

Vänligen

/Rulles ägare, Benny Hellis

Rulles MH
Rulle tränar kryp
Rulle träningstävling

Våra förhoppningar är att det blir fartfyllda, trygga och sociala aussies med mycket framåtanda och vilja som lämpar sig för de flesta av hundsporter.


Valparnas stamtavla

Mer info om rasen:

Svenska Australian Shepherdklubben – SASK

Australian Shepherd Club of America – ASCA