Tacksamhet

Ojojoj här har det varit FULLT upp hela veckan, och idag är första dagen som jag kan pusta ut och vila lite innan vi kör igång igen med fortsatt inspelning i natt.

Mitt i all hast under veckan slog det mig plötsligt under Red Hot Chili Peppers konserten på Globen om hur tacksam jag är. Allt för ofta i livet, iallafall i mitt fall så är hjärnan inställd på det som saknas, men ska uppnås, vad man vill ha utav livet som man inte redan har. ”Gräset är alltid grönare på andra sidan” som det brukar kallas.

Så idag tänkte jag tillägna inlägget åt att uttrycka tacksamhet för mitt liv jag har fått äran att leva. Det här inlägget ska jag sedan spara som minne och till sämre tider när livet inte känns så lätt och jag behöver någonstans att hämta lite kraft ifrån.

Jag är tacksam för…

  • Min högt älskade familj som alltid har stått ut, stöttat och hjälpt mig genom alla galenskaper i livet och med hundarna som jag har kastat in mig i. Med er blir jag aldrig ifrågasatt i mina vägval, ni tror på mig och det är allt jag behöver för att våga bryta mönster och sätta segel mot stormen.
  • Mina genomgalna labbar som har lärt mig allt jag kan om hundträning.
  • Oskar. Skulle jag inte ha fått en komplett omotiverad galning till första hund som Oskar skulle jag aldrig ha fått uppleva alla de oförglömliga minnen som jag håller kärast från mina tonår och nu.
  • Max. Trots att vi aldrig visat framfötterna i någon gren och jag förmodligen har svurit och gråtit mer pga honom än något annat, så har han lärt mig att ha stort tålamod och att aldrig ge upp i livet.
  • Charlie och Magic. Min gula ängel och blåögda diamant. De två har lärt mig  ömhet och mjukhet, vad riktig ovillkorlig lojalitet och kärlek är och hur man bygger upp sitt självförtroende, alltid ska tro på sig själv och sin egen förmåga oavsett vad andra tycker och tänker.
  • Min hälsa. Jag är helt frisk(bortsett från min förkylning), och har aldrig(ta i trä) brottats med stora hälsoproblem. Tack vare hälsan kan jag klara av 4 starka hundar, dansa, springa och leva det liv jag vill leva. Tack!
  • Mig själv. Även om jag för det mesta är min egen största fiende, så pushar jag samtidigt alltid mig själv och ger aldrig upp. Jag är tacksam för mitt jävlar anamma, mina ambitioner, drömmar, inspiration, känslor, kunskaper och styrkan. Att jag är en sårbar men stark människa.
  • livet i allmänhet. Att jag har fått turen att resa så mycket i mitt liv över världen. Alla konserter och spelningar jag har fått se med alla artister och grupper som jag så mycket ser upp till. Er bloggläsare, både ni som kommenterar och inte kommenterar 😛 Att ni är där är till räckligt för mig 🙂 Att jag är ung. Mina slutbeyg. Att vädret var vackert idag. Att jag har körkort och bil. Att Max inte har hudeksem just nu. GPS:en. Mitt företag. Reklam- och filmjobben. Att Charlie inte tagit muskelavslappnande på 2 månader :-O . Att jag har en ny vinterjacka. Att jag älskar att leva.
  • Och till sist mina motgångar. ”Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokhet.”

Listan på saker att vara tacksam för i livet är faktiskt oändlig när jag väl verkligen tänker efter.

Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte.

Vad är ni tacksamma över? Lämna gärna en kommentar eller kanske ett eget blogginlägg tillägnat ämnet? Tro mig ni blir inte besvikna 😉

"Ett hjärtautan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte."
"Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte."

5 svar på “Tacksamhet”

  1. Hej hittade in till eran blogg när jag på skoj satt och kollade efter ”hundjobb” åt min lilla mopsmix tjej! Ni verkar ju verkligen ha funnit in vägen, hur beter man sig och vart skall man vända sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *