Angriper hudproblem

Så här ser stackars Max ut efter senaste veterinärbesöket i onsdags.

Han fick våteksem(IGEN?!?!) över hela huvudet för en månad sedan. Vi fick medicin och han blev bra. Nu är de TILLBAKA med full styrka plus att han fick konstiga sår/utslag mellan tårna och ovanpå tassen som inte är våteksem. Veterinären visste inte vad det var så Max fick ligga under narkos för biopsi på tassen och eksemen för att kolla vad det är för något + om det kan vara någon allergi. Han har även väldigt lätt att bryta klokapslarna.

Veterinären gjorde även(förutom medicin) ett hopkok av Klorhexidin schampo som han ska badas med 1 gång i veckan, Viacutan(essentiella fettsyror och naturliga antioxidanter att ha i maten) och Biorion tabletter(fodertillskott för vård av hud, päls och klor).

Han rekommenderade också starkt att gå över till färskfoder. Jag läste på hela kvällen efter besöket och nu så är ett paket med 80st ”Bravo färskfoder special” på väg till oss 🙂 Om inte det fodret funkar misstänker vi kanske att han inte tål spannmål och då ska vi pröva med BARF. Om Max blir mirakulöst bättre och eksemen är ett minne blott så är jag väldigt angelägen att låta hela flocken få ”riktig” mat i fortsättningen. En frysbox kommer förmodligen att investeras…

Men vad gör man inte för de man älskar?

2 svar på “Angriper hudproblem”

  1. Stackarn, hoppas han blir bra snart så han slipper sånt där aldrig roligt att behöva vara sjuk! Färskfoder är bra de, men nackdelen är ifall man glömmer ta fram det jag själv som har minne som en guldfisk glömde de ofta när jag gav åt min =) Krya på dig Max !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *