Återbesök Charlie

Charlie mår fortfarande prima och nu har vi halverat dosen muskelavslappnande för att testa om det också funkar, vilket det hittills har gjort helt smärtfritt! Vi har varit på återbesök på Ultuna och veterinären sa att Charlie såg superbra ut(hon var ansvarig veterinär när han var inlagd).

Hon sa:

  • att Charlie ska hållas aktiv, inte ”Magic-aktiv”, men 4 jämnt fördelade lugna promenader varje dag. T ex inga små kissrundor och en jättelång.
  • att vi ska fortsätta med sele på honom resten av hans liv
  • att Charlies smärta kommer och går i perioder, så om han verkar pigg och glad kan vi dra ner på dosen/ta bort den helt tills han får ont igen
  • att det bara är bra om Charlie tränas i typ Rallylydnad eller Heelwork to music
  • att han ska äta och dricka från upphöjda skålar
  • att han kan bli värre och då får dosen kombineras med Rimadyl, och om det inte funkar – operation.

Hon sa att Charlies medicin knappt har några biverkningar alls och att de inte är några problem att ge honom längre perioder, mest det höga priset som är det jobbiga.

Känns så bra att vi ändå fick så bra besked, förväntade mig mycket värre. Hon var förvånad att han inte också tog Rimadyl i kombination med det han redan tar och var så himla glad. Så det verkar ju super 😉 Min pappa har också liknande ryggproblem halva livet så han förstår också hur Charlie mår och tar inte heller tabletter varje dag, utan det kommer som sagt och går i perioder.

Här är en liten snutt från vår morgonprommis tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *