2:a dagen!

Nu har den andra dagen på skolan passerat och oj vad vi har upplevt idag!

Dagen började 8:30 med en introduktion av skolan, lärarna och självklart staden New York! När vi nyinskolade elever satte oss på våra platser satte personalen igång en film från tv-serien Glee när dem besökte New York och såklart sjöng och dansade i staden. Därefter visade dem ett klipp på en steppande Flash Mob utanför Rockefeller center. Efter det fick vi svara på lite frågor, bekanta oss med varandra, registrera oss samt få våra student-id kort som vi använder till lite allt möjligt 🙂

Efter lunchen så möttes vi upp utanför byggnaden ”Rita Hall” för en ”Welcome tour” till New York city! 3 st från personalen följde med oss och visade hur man fixar tågbiljetter, vilka stationer som gäller och när tågen slutar/börjar gå. Eftersom skolan ligger precis intill Hudson river så åker vi med tåget ”Hudson Line” som går raka vägen till Grand Central Station i NY. Det tar ungefär lika lång tid som att åka tåg Uppsala-Stockholm fast med fantastisk utsikt över Hudson floden under hela resan 🙂

Utsikten från tåget!

Väl framme i NY så fick jag äntligen lägga ögonen på det otroligt vackra och pampiga Grand Central Station! Wow wow wow säger jag bara!

När vi lämnat stationen så hamnade vi mitt i smeten av Manhattan. Ca 30 graders värme, strålande sol och en själ fylld av lycka begav vi oss mot Rockefeller center för att få en andlöst otrolig vy över hela och då menar jag verkligen HELA New York och allt därtill. Här har ni några bilder som jag klickade till mig på vägen dit.

Amerikanarna är definitivt inte blyga med hur patriotiska dem är. Vart du än vänder huvudet så ser du en amerikansk flagga. Eller två 😉

Väl framme på Rockefeller center fick vi våra expressbiljetter så vi kunde gå före alla andra i kön och åka upp för att beundra den vackra vyn. Dem flesta stannade ca 5-10 min. Jag tror att jag säkert var där uppemot en timme 😛 Jag gick definitivt sist därifrån iaf hihi.

Hur kan man inte bli förtrollad av detta?!

Väldigt lycklig Sussie idag! 😀

Efteråt fick vi välja om vi ville stanna i New York eller ta oss tillbaka med någon personal från skolan. Jag ville stanna och strosa runt jag 😉 Tänkte att det kunde vara otroligt nyttigt för mig att ta mig tillbaka helt och hållet på egen hand så jag inte tycker att det är läskigt och vågar att göra dessa tripper själv eller med någon kompis i framtiden. Efter en liten stunds vandrande runt 5th avenue stötte jag på 2 andra elever från skolan som också kom igår. Dem båda kom ifrån Thailand och kunde knappast någon engelska alls så dem ville gärna haka på mig för att hitta tillbaka till stationen igen. Jag som precis hade glömt bort vägen tillbaka förlitade mig helt och hållet på vänliga främlingar och polisers vägledning samt min nyvunna kunskap om hur ALLA New Yorks gator är uppdelade i antingen ”streets” eller ”avenues”. Alla ”avenues” går från syd till nord och alla ”streets” från öst till väst. Och se där se där så bra det gick! Vi hittade tillbaka så fort jag började räkna rätt street. Vi stod på 48th street och skulle ner till 42nd street och Park Avenue så det var bara att räkna 😉 Riktigt stolt över mig själv!

Vi tajmade tåget till perfektion och kunde lugnt och fint färdas tillbaka till Tarrytown igen. När vi var framme i Tarrytown så var det dags att gå genom det urmysiga samhället som tagen ur en ”american dream”. Detta samhälle är dock inte för dem med dålig kondis för jäääädrans vilken backe man går i heeela vägen upp till skolan. Ibland känner man att man kanske borde ha ett rep för att dra sig upp haha. Här är ett litet smakprov på hur brant det är även om bilden inte gör verkligheten någon rättvisa.

Har man stora problem med att starta i lutning med manuell bil så kanske man ska undvika detta ställe 😉

När vi passerade genom urmysiga Tarrytown stannade vi och käkade middag på Subway, handlade lite snacks på seven eleven fick vi bland annat se polis/brandkårens stiliga byggnad.

Nu är jag äntligen hemma på rummet igen 22:37(04:37 på natten/morgonen svensk tid). Imorgon börjar skolan på riktigt 8:30 och jag är otroligt förväntansfull! Vi gjorde ett placeringstest och jag hamnade i den mest avancerade engelsktalande klassen 😀 Tror att detta kommer bli en helt fantastisk upplevelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *