Resultat – Stockholm Hundmässa i film och bild!

Jag ber så mycket om ursäkt för sen uppdatering men filmerna ville aldrig laddas upp, jag var helt sluuut vid hemkomst och Max har äntligen kommit hem igen!

Jag har nog aldrig varit så fruktansvärt stolt över Charlie under hela hans liv som i lördags under Agria Freestyle Cup Finalen. Vi tillsammans bevisade att Charlie visst är besläktad med Oskar :P, är en fantastisk arbetande freestylehund, inte BARA är flamsig och framförallt kan! Det var Charlies mäss-debut i freestyle-sammanhang och jag kan inte sticka under stolen med att jag var skitnervös. Men han gick som en dröm. Han charmade besökare på mässan, fick mycket värmande ord efter tävlingen, gick sååå fint, ständigt kontaktsökande vid min sida och fick mig att känna sann lycka(på insidan, då programmet är rätt sorgligt 😉 ) under vårt tävlande på scenen <3

Låten vi tävlade till är Keane’s ”We might as well be strangers” och ska förmedla känslan om hur bortglömda hundar känner sig.

Resultat: 95,5 poäng av 100 möjliga och en 2:a placering av 19 ekipage :O. Den ena domaren gav oss full pott och maxpoäng på 100 poäng och den andra gav oss fina 91 poäng. Ett kvitto på att vi är redo för klass 2 kanske 😉

Charlies freestyleprogram

[youtube I0KKOSMmHYA]

Underbara Oskar gjorde comeback under Agria New Rule Cup och kammade hem en 3:e placering bland 17 av landets bästa freestyle-ekipage 😀 Detta med 25,2 poäng av 30(nya poängsystemet)! Fruktansvärt lycklig med tanke på sjukdom vi har kämpat med hela året och att vi bara har kunnat träna det nya programmet i 3 dagar pga efteranmälning :O Comeback minsann ;D Detta program TROR jag att vi kör med under MyDog också då det känns oschysst att träna in ett helt nytt nu under jul och nyårsstressen.  Vi kommer dock att avancera det ytterligare med lite modifieringar.

Temat i programmet är ganska tydligt så det behöver nog ingen närmare förklaring 🙂

[youtube gwCrkQo09hM]

Här kommer även lite bilder från helgen med mig och Charlie

I startposition

Lycka hos hund och människa <3
bortglömd igen
"lite" priser
Trött stjärna

Har nog aldrig varit så lycklig, stolt och framförallt haft så kul med mina och hundarnas prestationer som under denna helg. Mitt koncept funkade( https://www.freestylehundar.se/tavling/din-egen-varsta-fiende/ ). Vi gjorde vårat eget allra bästa, jag fokuserade på att bara ha roligt och inte alls försöka tänka på eller jämföra sig med den riktigt tuffa konkurrensen. Det reagerade verkligen hundarna på: Oskar kände inte av lika stark nervositet och gick därför inte upp lika mycket i stress vilket ofta medför att han skäller under tävling, vilket han inte gjorde alls i söndags!!! Charlie kan lätt bli flamsig och försiktig av stor press, men nu gick han som en klocka! Självklart att det inte alltid kommer att gå så här bra, alla har ju bra och dåliga dagar. Både hundar och människor, men jag kände verkligen förändringen både hos mig och hundarna, så detta spinnar vi verkligen vidare på!

/LYCKIG MATTE

4 svar på “Resultat – Stockholm Hundmässa i film och bild!”

  1. Wow.. Grät mig igenom båda programmen… Dels för att det var sorgligt, men även för att man blir så rörd av ert samspel.. och dina lyckliga goa glada fantastiska hundar!

    Superbra jobbat och stort grattis till kanonfina resultat!

    Hur fungerar nya poängsystemet?
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *