Hundvakt och grundträning

Wonder med sin underbara bror Meet MyOwn Castle Rock ”Sirius”

I veckan som varit har vi haft äran att ha haft Wonder vackra bror Sirius hemma hos oss! Otroligt stabil och härlig kille som flöt in i flocken som ingenting. Dagarna har kantats med långpromenader, en massa mys och härliga stunder.

Något som är extra roligt med att ha passat honom är att han är så otroligt lik min högt älskade hjärtehund Magic. Lägger man till att 9 månader gamla Sirius även är 12 år gamla Magics farbror så blir extra roligt? Det är nämligen så att Wonder och Sirius pappa är Magics farfar så Magics pappa är bror till Wonder och Sirius vilket gör de till faster/farbror?

12 åriga Magic med 9 månader gamla farbror Sirius

Under veckan har det även hunnits med lite träning med hundarna och nu när Wonder är 9 månader så har vi officiellt börjat grundarna agility. Vi rör inga hinder alls än så länge, utan grunderna ligger mer i att bygga upp koordination, stadga, fokus och svängkommandon. Jag vill verkligen göra varenda steg ordentligt och inte stressa något. Ser sååå mkt potential i henne som jag inte vill paja genom att hoppa över viktiga steg i inlärningen.

Till vår hjälp har vi signat upp oss på OneMind Dogs och Silvia Trkmans onlineutbud som jag hoppas ska ge oss en massa roliga och utvecklande tips! 🙂

Här grundar vi att runda ett objekt tight och självständigt med hjälp av shaping. Målet är 3 rundningar/håll.

Tänker att bloggen blir ett superställe att uppdatera vår utveckling på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *