Wonder börjar skolan!

Jag har länge drömt om en till agilityhund efter Astra som är så sjukt jäkla häftigt och rolig att köra med. Wonder har alltid varit sen innan hon kom hem till oss ett stilla framtidshopp på den fronten. Hittills har hon visat mig så mkt fina kvalitéer som hund som verkligen matar på och gör så att den drömmen bara växer för varje dag som går. Hon är en riktigt snabb och kvick(ja t.om mer än Astra) liten sak på sina dryga 14kg och älskar allt som har med jaktlek, kamp, träning och springa fort, länge och mycket(gärna i terräng) att göra.

Wonder 9 månader

Så nu när hon om en dryg vecka blir 10 månader tänkte jag att det är dags för lite unghundsgrunder inom agility! Sagt och gjort så har vi nu påbörjat kursen ”Agility unghund – Sikta mot stjärnorna” för Heidi Penttilä varannan vecka. Och oj så nöjd jag hittills är efter bara första tillfället! Vi har fått en massa matnyttigt att träna på som jag faktiskt missade med Astra när hon sattes igång i samma ålder.
För att nämna några av läxorna vi har tills nästa tillfälle:

  • träna in rörelserna för flick, lapturns och tandem turns
  • svängkommadon runt vingar/vad som helst
  • framkommado oavsett min rörelse
  • verkligen utmana stanna/kör-kommandot. Ska bara bli ”fri” på ordet, inte rörelsen från mig
  • jobba in vår startrutin/position
  • liten kombination med tunnel och hoppvingar som innefattar ovanstående punkter(fram + sväng tight)

Kursen uppskattades högt av oss båda och läxorna ska jobbas och dokumenteras ordentligt. Jag är så otroligt motiverad att verkligen inte missa något i grund/uppbyggnad på henne. Inget ska stressas fram eller hoppas över. Det blir så jäkla tydligt när man verkligen tränar ”riktig” agility sen att man hoppat över steg i processen. Vi kör på i vår egna takt och ser till att vi blir så bra vi bara kan bli tillsammans. Tänker även applicera läxorna på Phoenix som håller på och även hon grundas i agility ? Hon ska än så länge inte kursa i agility då hon är anmäld till sin freestyledebut i april så där är vi i full tjå för att träna in koreografi, nya rörelser och timing ⭐️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *