Fast i lydnaden

Foto: Linda Heintie

Nu är Haven, Astra och Phoenix i samma klass i lydnaden(klass 1) och preppas för fullt för starter senare i vår. Alla är väldigt peppade och det går stadigt framåt på alla fronter. Alla utom en det vill säga… Jag har en jobbig knut att lösa för ”sändande runt kon” momentet. Enligt reglerna ska det utföras som nedan.

Utförande: Föraren står med hunden i utgångsposition riktad mot en kon, cirka 40 cm hög, på ca 10 meters avstånd. På tävlingsledarens tillsägelse sänder föraren hunden från startpunkten för att springa runt konen. Hunden ska runda konen och återvända till föraren och inta utgångsposition.

Foto: Linda Heintie

Nu har jag två vovvar kallade Astra och Haven som endast är tränade sedan innan regeländringen på att stanna vid kon och detta har minst sagt skapat lite problem. Speciellt när de ska utföra hela momentet på endast ett kommando. Vi har nu nött och nött och nött på fartfyllda lekbelöningar hos mig(aldrig vid konen) så de inte ens tänker på att bromsa. Dock kvarstår problemet att så fort jag slutar ge belöningssignal vid konen och testar att ha is i magen så de istället kan få signalen när de är påväg emot mig så tvärnitar båda och väntar/vänder tillbaka till kon. Någon ängel med tips på hur jag kan låsa upp stoppet?

Jag är också sugen på att gå onlinekurs i lydnad. Alla tips på interaktiva kurser som är högre än startklassen mottages tacksamt! ?

Övrigt skoj på hundfronten är att Magic ska jobba heldagar på inspelning ons-fre denna vecka och att vår avancerade kurs i freestylen på Uppsala hu nu i vår vart fullsatt på bara två dygn! Superskoj, vi kan knappt vänta på att hålla kurs igen med dessa härliga ekipage!

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *