Sök-söndag!

Idag var dagen då vi tog upp sökträningen igen!

Haven har sedan tidigare under hösten gått Uppsala hundungdoms temadag i sök samt tränat någon gång till utöver det. Han tycker det är stenkul och jag tror att det verkligen är något som passar honom. Människor + kamplek + godis = vad mer i livet kan man begära? 😉 Sen vart det ofrivillig paus med livet i vägen men nu kände jag att det var dags att ta upp detta igen! 🙂 Idag samlades sökgruppen runt 10 på förmiddagen på den isiga parkeringen i Lurbo. Vi vandrade in till den tänkta sökplatsen i skogen, markerade mittstigen och sökrutor på vardera sida samt vallade av området. Haven bestämdes skulle gå som nr 2.

Planen var lite enkla nybörjarövningar eftersom vi har rätt så lite i bagaget i kombination med den långa pausen på flera månader. Vi bestämde att vi tillsammans med figuranten gick in som ett L i sökrutan uti fullt djup, Haven och jag stannar ca 5 m ifrån legan, figuranten lockar lite och jag tar med mig honom tillbaka till mittstigen samma väg som vi gick in och skickar honom därifrån. Inga problem som helst. Haven sprang rakt ut 50 meter, sökte först av med ögonen och hittade sen den dolda figuranten. Efter det körde vi två skick till enligt samma sätt på vardera sida av stigen. Allt gick galant och han använde ögonen mindre och mindre. Sista skicket körde vi utan retning utan bara pang på ut till figuranten. När vi ställde upp oss för start såg jag att han vittrade nåt åt vänster så när jag släppte gjorde han som en stor vänster lov efter den vittringen. Jag ropade in honom, tog något steg framåt, riktade honom och sa ”kör!”. Då vart det rakt ut direkt och figuranten hittad! Jippie bästa killen! Är verkligen supernöjd så nu kör vi vidare med detta koncept och ska successivt blanda in mer och mer skick utan retning så blir det nog riktigt bra det här 😀 Måste köpa in ett par sökrullar också och börja jobba in markering separat vid sidan om.

Haven sover helt däckad sen vi kom hem från söket och matte är nog rätt så mör hon med så nu återvänder jag till soffläge 😉

[spider_facebook id=”1″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *