Trickutmaning 23 – ”backlängeskedja”!

Varmt välkommen till ”Freestylehundars Trickutmaning 23”!

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: 1920 medlemmar är vi uppe i nu! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Detta trick är faktiskt 2 tricks i ett som mina hundar älskar att göra och träna. Allt du behöver är en hund, dig, själv, någon väldigt lockande belöning och en form av barriär när du tränar det ena tricket! Behöver ni mer hjälp, vägledning eller bara visa hur långt ni kommit så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp, eller bara beundra din fina vovve ;-). Mitt kommando för det första tricket är ”om”/”work” och det andra ”zic-zac” ;-)

Extra tips! Har hunden svårt att backa/kan inte så kan ni prova att tryck godbiten mot hundens bröstkorg för att få den bakåt. Eller så kan ni se min tricksvideo för tricket ”backa” och träna in det först 🙂 Använd gärna barriärer/väggar på alla sidor runt om dig i ”backa runt” tricket

Lite allmän info om Trickutmaning 23:

  • Målet är att hunden ska kunna backa runt dig i ett varje, direkt gå in och göra 3 st zic-zac ingångar och sen backa runt dig en gång åt andra hållet(se början samt slutet av min tricksfilm)  ;-)  Hunden ska ha klarat hela kedjan innan belöning. Du får berömma hunden med röst samt hjälpa med gester hela vägen.
  • Utmaningen avslutas den 17:e augusti, alltså om 3 månader.
  • En film på det färdiga tricket i min Facebookgrupp är alltid roligt!
  • Eftersom jag kommer att vara bortrest för att studera i New York hela sommaren(hemma 10:e augusti igen) så har jag inget pris eller vinnare för detta trick. Jag satte ihop de här ganska komplexa tricken till en kedja som utmaning för så ni har något att jobba på hela sommaren medan jag är borta 😉
  • Jag kommer såklart att kika in i gruppen och svara på kommentarer m.m så fort jag har lite tid över och internet.
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
Och här har ni min video på hur jag lär in tricket att kunna backa om er hund inte redan kan det
Ha en helt underbar och hundig sommar allihopa!

1 svar på “Trickutmaning 23 – ”backlängeskedja”!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *