En tillbakablick på 2013

Tänkte börja detta året med att se tillbaka på förra året!

Januari

Året kickstartades med att filmen Små Citroner Gula som världens bästa labbe Oskars spelar Kafka i började marknadsföras på biotrailrar runt hela Sverige. Det är en väldigt speciell känsla att se sin allra första hund där på bioduken. Så stolt jag är över det vi gått igenom tillsammans Oskar och jag <3 Jag började även planera för årets kurser jag skulle hålla i. Den största händelsen för januari är dock min lilla svarta ferrari Astra som kom in som en liten 8 veckors virvelvind i vår flock! Min första tik i en flock full av hanar, Haven var blott 9 månader gammal och jag hade andra planer för året men Astras intågande är bland det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag skulle aldrig kunna tänka mig en tillvaro utan henne 🙂 I övrigt fyllde Magic 6 år!

Februari

Oskars film kom ut på bio!!!  :-D De lyckades klippa så att han är med på fler platser i filmen än jag har förväntat mig?! Underbart bra, rolig och fin film och underbart bra, rolig och fin Oskar! I övrigt så gick jag hoppteknikkurs med Haven och påbörjade lydnad samt agilitykurs med Magic.

Mars

I takt med att Oskars film kom ut på bio så fick jag beskedet att Magic fick en filmroll han också! Och inte i vilken film som helst! Utan Magic spelar mot Lykke Li och Ola Rapace i Thrillern/gangsterfilmen Tommy! I mars var vi också på en aussieträff i Uppsala! Jätteroligt var det. Vi lekte lite lekar och pratade med likasinnade.

April

Ojoj i april hände grejor på hundfronten! Jag höll en DogModel-workshop för unghundar över en helg med Haven och Astra som demohundar. Denna månaden fyllde Haven hela 1 år, gick en temadag i rapport som han älskade och sen fick han debutera på inoff Rallytävling med en 2:a placering på 91 poäng(-9 poäng för förarfel). Gissa om jag fick mersmak?! Förutom detta så gick jag och Magic en fyskurs, avslutade elitkursen och sen bar det iväg med aussietokarna till Söderhamn för att hålla i freestyle på UHAC:s hundläger. Det var superskoj!

Maj

Maj gick i Magics tecken! Hans annonser för Plantagen kom ut i Hundsport, vi avslutade filminspelningen och så debuterade vi båda för första gången i lydnadsklass 3! Även Astra fick prova på livet som skådespelare då vi ägnade en heldag till att spela in reklamfilm för Husse hundfoder där Astra fick träffa får för första gången och valla tillsammans med en annan hund. Sjukt duktig var hon! Måste spinna vidare på detta under 2014. För Haven del så avslutade vi en lydnadskurs med inhyrd instruktör och han lärde sig att ÄLSKA vatten! Om Haven ser vattendrag nu för tiden skakar han i hela kroppen av förväntan.

För min egna del så åkte jag med nästan alla mina syskon på en weekend i Paris! Underbart!

Juni

Juni klassar jag utan tvekan som årets höjdpunkt! Vi startade månaden med en riktig käftsmäll! Haven skulle debutera i freestylesammanhang 13 månader gammal! Och vad gör då lilla supermannen? Jo han går och vinner ALLT! Han vann freestyleklassen med närapå maxpoäng, kvalade direkt till Agria Freestyle Cup Finalen och vann även heelwork to music klassen med höga poäng samma dag. Slog t. om Magic som kom 2:a där med uppflyttningspoäng 😉 Dagen efter ska Magic få köra agility och där går vi inte lottlösa heller utan diamanten plockar pinne i hoppklassen! FANTASTISK helg!

Veckan efter åker vi på en liten mini-valpträff med Astra som får träffa 2 av sina underbara syskon. Magic plockar 2:a pris i lk3, missar 1:a priset med rutan.

Ytterligare en vecka passerar och nu tävlar vi igen. Denna gång med Haven igen. Nu testar vi vingarna i lydnad och han sviker mig inte där heller utan kammar hem en tveklös vinst på hela 195,5 poäng! Dagen efter rullar Volvon mot Köping och där slår han till med en till klassvinst i freestyleklass 1!

När junis sista vecka antågas är det dags för mig att åka på egna äventyr med min syster och 4 vänner från London. Vi ska ut och segla i 10 dagar i fruktansvärt vackra Kroatien! Jag har verkligen haft det helt underbart, fått se vyer nästan för vackra för ögonen att skåda och så jag faktiskt aldrig varit så avslappnad i hela mitt liv ovanpå det :-D Vi fick även se vilda DELFINER simma bara någon meter från båten?!?! Bara det liksom! Bästa semestern ever och en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

Juli

Knappt har jag spenderat en dag hemma så har hundträningen kommit igång igen för fulla rullar! Under juli har vi verkligen tagit det lugnt, njutit av ledigheten och tränat massor med hund tillsammans med Maija och Matilda!

Augusti

Denna månad ägnades mycket åt Haven(som största delen av året gjort). Vi åkte iväg med full fart mot Linköping för att tävla i freestyleklass 1 igen och kämpa om 1:a titeln. Och det klarade han igen med ännu en klassvinst och titeln FD1 i hamn.

Senare under månaden var det dags för kennelläger för hela mitt aussiegäng som härstammar från Meet MyOwn. Under lägret hann vi även med bedriften att MH-beskriva lillemannen och det var inga som helst problem det heller. Han uppförde sig precis så som jag känner min lilla superman <3 Han är en trygg och glad kille utan kvarstående rädslor. Nyfiken, social, cool, kampglad och inte ett uns av aggression eller hot under hela banan. Havens motto allmänt i livet har alltid varit ”dog jag inte av det, så är det inget att vara rädd för”. Hoppar till i överraskning och skramlet gör han, reagera måste man få göra. Men så fort han hoppat till och sett vad det var så tänker han inte så mycket på det mer utan nyfikenheten tar över. Så jag är så jäkla stolt över lilla Haven <3 1:a på skotten.

September

Världens bästa hund Oskar fyllde 11 år!!!!!

I september gjorde jag en del kursande. Höll i freestylen under en äventyrspromenad i 52 adventures regi, påbörjade freestylekurs hos Hundhjälpen och sen var det dags för UHAC läger igen som var väldigt roligt!

För Magic var det en lugn månad. Han hade ont. Efter röntgen, provtagning, 4 leg check och total genomkänning av 1 veterinär samt Stefan på ReDog kom vi fram till att det smärtar någonstans i mjukdelarna i ryggen. Det fick bli lite smärtstillande och vibbträning 2ggr/vecka i 3 veckor. 1 återbesök senare och Magic var 100% friskförklarad! En vibb i Uppsala PLEASE! Skulle utan tvekan vibba alla mina 4 då jag starkt tror på att den gjorde all skillnad för Magic <3

Oktober

Oktober var en stor månad för lilla damen!Så mycket som händer på bara några månader?!! 10 månader gammal beslutade sig Astra att det var dags att börja löpa, strax innan löpet hade jag anmält henne på dubbla starter i nybörjarklass i Rallyn som en liten tävlingsmyndighetspresent till mig själv 😉 Hon var precis lika underbar som alltid, inte ett dugg påverkad av löpet så jag kände att vi skulle tuta och köra ändå! Vi skulle ut och ha ROLIGT! Och roligt hade vi! Så roligt att vi i 1:a starten kammade hem 92 poäng och en 3:e placering av 21 ekipage! Domarkommentarer: ”Superkontakt! Riktigt snyggt!!!”. Ett par timmar senare var det dags igen och då gick det om möjligt ÄNNU bättre?! 2:a rundan: 99 poäng och delad 2:a placering med Magics kullsyster Meet MyOwn Hope Diamond ”Hope”!!!!! Domarkommentar: ”Sann Rallyanda!”. Förutom detta så fick vi också specialpriset ”domarens favorit” för mina fina förarinsatser med lilla Astra <3 WOW säger jag bara! Vad roligt det blir att tävla med henne i år!

Vi avrundade månaden med att åka med Haven till Kungsör och debutera i freestyleklass 2 med klassvinst och uppflyttningspoäng som resultat.

November

Jag inser verkligen hur mycket jag har gjort och tävlat i år med hundarna när jag skriver denna resumé. November blev en riktig freestylemånad. Vi åkte till Karlstad för dubbla tävlingar där vi ena dagen vann klassen med uppflytt och den andra soppatorskade 😉 Vi gav oss INTE efter detta, jag ville verkligen ha FD2 titeln så vi skulle bli klara med klass 2 så vi kan gå all in på klass 3 från och med 2014. Så vi efteranmälde till årets sista officiella freestyletävling i Linköping! Jag vill nog inte återberätta alla galna tankar som snurrade i mitt huvud på vägen dit. Snabbspola framåt och all min nervositet var helt obefogad. Haven gick som en klocka. Vi vann klassen och tog därmed vår FD2 titel samtidigt som vi uppnådde meriten ”Årets Nybörjare i Freestyle”!!!!! 😀 Wow helt galet! Det var inte alls såhär jag trodde att 2013 skulle se ut i början på januari 😀

Förutom detta var det dags för utställningsdebut! 2-dagars utställning i Rättvik där vi bland annat skulle ställa mot Havens snygga kullbror Mick. Ganska häftig känsla måste jag erkänna att även domare tycker att min hund är vacker för omväxlingsskull 😉 1:a dagen Excellent och placerad bakom brorsan i unghundsklass. Vi var så nöjda och glada och firade med en massa bus med Mick och andra brorsan Kid. Dag 2 bjöd på desto mer! Excellent, CK, 1:a i unghundsklassen, 2:a bästa hane och reserv cert! Shit alltså säger jag bara!

Samma månad blev jag anställd på ett nytt jobb som jag stormtrivs på och vi tränade på med flashmoben för Musikhjälpen, allt i hemlighet såklart!

December

December alltså. Julafton, nyårsafton och Stockholm Hundmässa! Först Flashmob på Sergels Torg. Sen dagen efter så skulle Haven in hela 3 gånger och prestera under samma dag i Finalringen! Agria Freestyle Cup Final, 6+ debut med bästa Matilda och Eboni för att sedan runda av allt med flashmob för Musikhjälpen innan BIS finalerna. Har nog aldrig varit så stressad och nervös för en tävlingshelg innan. Det hjälpte verkligen ENORMT att jag hade Matilda som sällskap hela helgen, då vi nästan skulle göra allt under helgen tillsammans, förutom Agriatävlingen. Kände mig säkert 100ggr lugnare och kunde fokusera på andra saker än mina inälvor som ville vända sig ut och in.

Nervositeten var ännu en gång obefogad(ser jag en trend här? 😉 ) 1 år gammal. Har endast tävlat 6 månader. FD1. FD2. Årets nybörjare i freestyle 2013 och 2:a på AGRIA FREESTYLE CUP FINALEN!!!!!!!!!!!!
Inte nog med detta så debuterade vi strax därefter i vårt nya freestylelag ”The Dreamteam” med Matilda och placerade oss 3:a av alla superduktiga lag med endast 0.15 poäng från vinnaren! Vi gav oss inte där utan kastades oss ut i Best in Show invigning med en freestyle-flashmob med högsta betyg!

Världens bästa, coolaste, uthålligaste, snällaste, roligaste och mest fantastiska lilla Haven! <3
FAN VAD BRA DU ÄR! Om han är såhär som 1-åring i unghundsfasen tänk om 2-3 år?!?!!! WOW. Nu tar vi välbehövlig freestylesemester över vintern, lär oss massor med nya häftiga tricks och slår på hårt i klass 3 2014!

Det var en kort summering på vårat hundår 2013. Jag. kan. inte. vänta. på vad detta år kommer att bjuda på! Nu har jag ju en till aspirerande stjärna i Astra. Hon är ju inte döpt till Astra(stjärna på latin) utan baktanke 😉 Jag blir alldeles pirrig i magen av tanken. Förutom hundarna så ska jag satsa mer på mig själv och min egna utveckling. Sätta mig själv i nya och obekväma situationer som främjar god utveckling. Är det något jag älskar förutom äventyr, hundar och musik så är det att uppnå mål och utvecklas som person! Mot ett rikt 2014 and beyond!!!!! 😀

“Success will never be a big step in the future; success is a small step taken just now.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *