8:e dagen! BOSTON dag 2!

Klockan 7 ringde klockan och väckte oss 4 för idag var det dags att åka på Whale Watching och hälsa på Harvard University(ett drömmål för mig) och MIT universitetet! Å jag kunde knappt vänta på att den här dagen skulle kicka igång! Klockan 9 kom bussen och plockade upp oss för att ta oss till hamnen där båten väntade!

Jag och Whale watching gänget!

När vi klev på båten bekantade jag mig lite med elever från andra skolor som också hade rest hit för att plugga i New York. Mötte några supertrevliga personer från bland annat Kina, Schweiz och Spanien 🙂

Efter ca 30-45 min var det dags för båten att bege sig ut mot valarna och herregud vad vacker Bostons skyline är mot vattnet och klarblå himmel(GISSA om jag nu är solbränd och röd som en tomat!).

Ca en timme senare och ut på öppet vatten hittade vi dem. Valarna. Och det var inte få heller då t. om guiden som ledde oss och berättade om alla valar sa att det är otroligt sällsynt att se så många på samma gång. Omkring 20 valar, stora som skolbussar simmade runt och bredvid vår båt. Så sjukt häftigt att få vittna dessa majestätiska djur ute i det vilda, och inte i något alldeles för litet akvarium.

 

Bästa sättet att visa er hur häftigt det var även om det inte är i närheten ändå är nog via video 😉 Självklart filmade jag lite också(se filmen nedan)

Efter vårat whale watching äventyr var det dags för HARVARD! YAAAAY vad lycklig jag var den här dagen. Harvard ligger i en liten mysig och pittoresk del av Boston, väldigt lik stilen på husen man ser i England. Här tog oss guiden en tripp runt Harvard Yard, fotade oss framför statyn till grundaren ”John Harvard”(rolig fakta: INGEN vet egentligen hur han såg ut, så dem byggde bara en staty efter hur dem ville/trodde att han skulle se ut). En myt säger att om man nuddar statyns ena fot så kommer det att gå bra på nästa prov man gör. Och eftersom det är ett universitet av hög grad så kan ni säkert tänka er hur många som har nuddat denna fot 😉

Gruppen framför John Harvard statyn!

Efter statyn visade oss guiden den äldsta byggnaden på campus(byggdes 1720), studenthuset där John F. Kennedy bodde när han gick där och världens största bibliotek(dreglar hehe). Biblioteket byggdes till minne av en elev som studerade på Harvard, men dog ombord på Titanic. Hans mamma donerade då 2 miljoner dollar för att bygga biblioteket i hans namn och döpa den därefter; ”Harry Elkins Widener Memorial Library”. Jag skulle lätt ha kunnat spendera en hel dag bara på campuset utan problem. Så otroligt mycket att se. Guiden berättade även att Harvard äger över 400 byggnader i området! :-O

Bilder!

Världens största bibliotek!

En annan byggnad

Harvards äldsta byggnad(byggd 1720) som elever fortfarande bor i.

Harvard Yard

Var ju bara tvungen att fota mig med drömskolan 😉 Finns inget jag hellre skulle vilja än att plugga på Harvard.

Efter besöket på Harvard och ett par kassar souvenirer rikare så var det dags att säga hejdå till den underbara skolan och istället styra ratten mot MIT(Massachusetts Institute of Technology), ett annat enormt universitetskomplex som mer inriktar sig på teknologiska och matematiska utbildningar. Så otroligt pampigt!

Gruppfoto inne i thinking man. Ni kan se min tumme peka ut genom ett hål till höger i bilden 😉

Ett vackert litet kapell som vid exakt rätt ljussättning utifrån på rektanglarna ska kunna reflektera spektakulärt ljus mot väggarna. It’s all about the technology 🙂

Efter besöket på MIT så var det dags att säga hejdå till den här fantastiska helgen i Boston. Vi gjorde ett liiitet kort stopp vid en stor bro för att kunna ta lite bilder av den vackra skylinen av Boston en sista gång.

En helt fantastisk helg med massor av nya upplevelser och vänner! Dessa dagar kommer jag aldrig att glömma <3

Publicerat i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *