Trickutmaning 19 – ”cirklar”!

Japp nu är det dags igen och varmt välkommen till ”Freestylehundars Trickutmaning”!

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: 1183 medlemmar är vi uppe i nu! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Eftersom jag är mitt uppe i en freestyle-frenzy med massor av tävling och sånt på Stockholm Hundmässa går detta trick i freestylens tecken och är superenkelt att få tid till att hinna göra i reklampauserna framför tv:en nu när kylan har kommit och det inte är superskoj att bege sig ut i höstmörkret och träna efter jobbet eller skolan:-) Den funkar för alla typer av hundar, stora som små. Förutom detta så är det en väldigt bra grund till tävlingslydnaden om man vill ha bakomingångar till inkallning/apportering, innan du ska skicka iväg hunden i ett freestyleprogram eller bara vill ha roligt!  Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-). Ord jag använder för detta är ”cirkel” när hunden cirklar medsols och ”dansa” motsols, men vad som helst funkar såklart ;-)

Lite allmän info om Trickutmaning 19:

  • Målet är att hunden självständigt ska kunna cirkla runt dig 4 varv åt båda hållen. Du ska bara ge ett kommando per håll och under cirklarna själv snurra minst en gång åt motsatt håll likt det jag gör i slutet av videon  ;-)  Du säger alltså t. ex ”cirkel” en gång hunden cirklar runt dig medsols 4 varv varav du snurrar motsols minst ett varv. Sen byter ni och gör om samma sak fast åt andra hållet. Du får endast använda handtecken i första cirkeln med ena handen om det absolut behövs för att hjälpa hunden. Hunden ska ha klarat sina 4 cirklar åt ena hållet innan belöning och sedan andra hållet innan nästa belöning.
  • Tävlingen avslutas den 9:e december, alltså om 4 veckor.
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
…Priset för detta trick blir…
En överraskning! Då det är juletider när tricket ska vara klart så får vinnaren ett paket med överraskningar från vår sponsor VetZoo.se !
Spännande eller hur?! Inte ens jag vet vad ni får för roliga överraskningar!
Lycka till 😀

2 svar på “Trickutmaning 19 – ”cirklar”!”

  1. Pingback: Nu då? | Evis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *