Trickutmaning 18 – ”plattskalle”!

Japp nu är det dags igen! Och denna gång har jag bestämt mig för att det är dags att fräscha upp namnet lite då tricket faktiskt inte spänner sig över dag, utan runt en månad snarare 😉 Så från och med nu så döper jag om tävlingen till ”Freestylehundars Trickutmaning”! 

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: Nu är har vi passerat 1000 personersträcket!!! 1075 medlemmar är vi uppe i nu! Helt galet med tanke på att gruppen bara varit uppe i under 1 år?! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Detta trick är ett trick i självkontrollens tecken och är superenkelt att få tid till att hinna göra i reklampauserna framför tv:en nu när kylan har kommit och det inte är superskoj att bege sig ut i höstmörkret och träna efter jobbet 🙂 Den funkar för alla typer av hundar, friska som skadade. Förutom detta så är det en väldigt bra grund till tävlingslydnaden och att ge vovven ett jobb medan man lämnar den en stund. Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-). Ord jag använder för detta är ”ner” men har också hört vissa som säger ”plats”, men vad som helst funkar såklart ;-)

Lite allmän info om Trickutmaning 18:

 • Målet är att hunden självständigt ska kunna lägga ner huvudet på golvet/marken och hålla kvar det, medan du utsätter den för 5 egenvalda utmaningar.  ;-)  Du behöver inte göra alla 5 utmaningar på en gång utan kan göra olika tagningar med en utmaning i varje alternativt lägga upp 5 filmer med en utmaning i varje  :smile: Du får belöna efter varje enskild utmaning och ska själv vara stående under utmaningarna ;-) För att jag lättast ska kunna bedöma så uppskattar jag om du skriver vilka utmaningarna är när du lägger upp dem. T ex ”Fidos bidrag” – 1.jag går runt honom, 2. jag kastar godis framför honom osv osv
 • Tävlingen avslutas den 25:e oktober, alltså om 4 veckor.
 • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
Eftersom det känns lite speciellt och jag vill fira att att vi är över 1000 pers nu så lottar jag ut hela 2 priser av den dyrare kalibern till vår vinnare!!!
…Priset för detta trick blir…

Boken ”Aktivering : smart lek med din hund”

Vissa hundar och hundägare tycks gå igenom livet stretande, med olika viljor, åt var sitt håll. Mycket energi går åt till att försöka överlista varandra, från både hundens och ägarens sida. Ibland blir hundar till och med utdömda för att de inte beter sig som de ”ska”.

Samma ägare som dömt ut sin hund brukar bli mycket förvånade när de ser hur duktig hunden kan bli om den istället motiveras att använda sin envishet och energi i samarbete med sin ägare. Den kan till exempel lära sig att pussla, hämta borttappade vantar, bära tidningen eller liknande. Det visar sig dessutom många gånger att det är de allra ”jobbigaste” hundarna som kan lära sig de svåraste konsterna.
Uthållighet och envishet är nämligen utmärkta egenskaper i inlärningssammanhang. Om man lyckas hitta rätt väg att nå fram till hunden, finns det inga gränser för vad den kan lära sig.

Det är detta boken handlar om. I Aktivering finns både enkla och lite svårare övningar, vilket gör att den passar hela familjen. Den är pedagogiskt upplagd med steg-för-steg-illustrationer till alla övningar, för att man ska kunna träna både enskilt hemma men också på kurser. Boken innehåller sammanlagt cirka 25 olika övningar både för inom- och utomhusbruk.

Förutom detta så får vinnaren också:

Farm Food Tugghorn

Hjorthorn är ett annorlunda ”tuggben” med mycket tilltalande lukt som de flesta hundar tycker är ytterst spännande. De är hårda och hållbara med bra tuggmotstånd vilket gör att hunden kan njuta av hornet länge. Horn är dessutom en väldigt kalcium- och mineralrik produkt.

Glutenfri och perfekt för allergiska hundar!

Så nu ligger klickern i era händer! Ut och träna! 😉

6 svar på “Trickutmaning 18 – ”plattskalle”!”

 1. Hej!
  Hittade precis din sida/blogg!
  Jag har i dagsläget 3 långhåriga chihuahua hanar 🙂 Den yngsta 8,5 vecka! Vi tränar & tävlar aktivt i flera grenar. Ska absolut delta med de äldre i trickutmaningarna MEN jag skulle önska att få en massa tips på nyttiga ”basic” övningar till små valpar då jag i dagsläget har hjärnsläpp 😉

  superkul att ha hittat din sida.
  Mvh
  Sandra, Chino Elton & Manfred!

 2. Pingback: ”Plattskalle” | Elisabeth Sterner

 3. Pingback: En annan dag… | Evis

 4. Pingback: Trickutmaning 18 – ”plattskalle”! Med freestylehundar! |

 5. Åh- den här utmaningen är precis vad vi behöver!! Har smågrejat fram & tillbaka med något liknande i över 1,5 år men har aldrig tagit tag i det på riktigt :-(!!

  Den här utmaningen ger mig lite jävlar anamma – nu ska JAG ta tag i den här träningen. Khan har redan fattat grejen (han bjuder detta beteende då & då trots att jag alltså inte är alert).

  Däremot undrar jag vad som hänt. Har varit med i Facebook-gruppen & fått enormt mycket råd & tips men helt plötsligt har jag inte tillträde?? Hoppas såklart att det är ett misstag :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *