Trickutmaning 20 – ”vågen”!

God jul till er allihopa mitt därute i julstöket och Varmt välkommen till ”Freestylehundars Trickutmaning”!

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: 1319 medlemmar är vi uppe i nu! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Nu har jag pausat från den tävlingsmässiga freestyleträningen så vi hårdsatsar på lydnad och roliga tricks för att öka vår repertoar :-) trickutmaningen denna gång kommer med inspiration från uppvisningarna vi gjorde för Musikhjälpen i december. Detta trick är det en väldigt bra grund till tävlingslydnaden om man vill ha snygga flygande skiften upp och ner i ett svep till fjärren(kampanjar detta med Magic just nu) eller bara vill ha roligt för jag tycker själv att detta är superroligt att göra! 😀 Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-). Ord jag använder för detta är ”ligg” när hunden ska lägga sig och ”sitt fint/upp” när den ska upp, men vad som helst funkar såklart ;-) Jag har även beroende på om hunden behöver det ett ”ååååååå” mellan skiftena för att hunden ska öka förväntan, spänna musklerna och skjuta iväg bättre 😉

OBS! Tänk på att detta trick är ganska jobbigt muskulärt att träna om hunden inte är van och byggt upp ryggmusklerna för ”sitt fint” så träna KORTA pass på ca 2-3 min och inte allt för ofta(t. ex flera ggr/dag varje dag i veckan). Använd gärna ett ryggstöd(typ någon form av vägg eller hörn) i början och ej på halt golv.

Lite allmän info om Trickutmaning 20:

  • Målet är att hunden ska kunna flyga upp i ett svep från ”ligg” till ”sitt fint” utan att trampa sig upp(se video) och sen flyga ner i ett ligg igen  ;-)  Du lägger alltså t. ex hunden, sätter dig på huk/håller ned armarna och sen säger du ditt sitt fint ord(gärna ”åååååå” däremellan om du behöver tagga hunden) och lyfter armarna som i en våg. När hunden sitter någon sekund stabilt så drar du ner armarna igen och sätter dig på huk igen(om du vill) och säger ligg eller liknande. Orden du t. ex kan använda är alltså: ”ligg”-”åååååååå”-”sitt fint”-”åååå”-”ligg”, eller ”ligg”-”sitt fint”-”ligg”.  Du får endast göra handtecken i ett svep upp och ner en gång, inte upprepa som extra hjälp samt endast säga varje kommando EN gång. Hunden ska ha klarat hela kedjan innan belöning.
  • Tävlingen avslutas den 1:a februari, alltså om 6 veckor.
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
…Priset för detta trick blir…

Hundboken 2014

 Ett nytt år = nya äventyr för mig så nu är det så att vinnaren får priset ”Hundboken 2014” där ni kan planera in alla nya roliga minnen ni ska ta er an med hull och hår nästa år!

I Hundboken håller du reda på allt om din hund och tävlingar:

Innehåll
– Almanacka med 1 vecka per uppslag.
– Årsöversikt 2014 och 2015.
– Hundjournal.
– Tränings & Tävlingsdagbok.
– Utställnings/tävlingskalender.
– Branschregister.
– Vägkartor.

Hundboken tas fram i samarbete med Svenska Kennelklubben.
Format A5.
244 sidor.
Wire-O bindning.
Mjuk pärm.

Spännande eller hur?! Det bara kryper i planeringsfingrarna när jag håller i mitt ex!
Lycka till och God Jul och ett underbart Gott Nytt År!  :-D

5 svar på “Trickutmaning 20 – ”vågen”!”

  1. Pingback: Shappo gör vågen! | ROCKTASSAR

  2. Pingback: Jennies hundar » Trickutmaning 20 – Vinna gör vågen

  3. Pingback: Trickutmaning :) | labbenlaban

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *