Tävling! Dagens trick 17 – ”Peekaboo”

Nu är det dags för nästa trick! Hoppas att ni är redo för en ny utmaning! Tog lite tid att få till detta med filmning, redigering och allt då jag har haft helt fullt upp och ovanpå det också precis blivit dunderförkyld 🙁 Men sviker er gör jag inte, så nu är det uppe!

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: Nu är vi 993 medlemmar! Nästan 1000 pers!!! Helt galet med tanke på att gruppen bara varit uppe i under 1 år?! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Tricket är ett lite skojigt men samtidigt fint freestyletrick som man även kan använda som en bra stretchövning för nacken och frambenen :-D Kan hälsa att Magic ÄLSKAR detta trick. Han brukar självmant utöva den mot mig som stöd när han har tråkigt eller precis innan träningen och han vill sträcka på sig. Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-). Ord jag använder för detta är ”göm dig” eller ”be” samt ”titta” eller hundens namn när den ska titta upp, men vad som helst funkar såklart ;-)

Lite allmän info om Dagens trick 17:

  • Målet är att hunden självständigt ska kunna sätta huvudet mellan sina framtassar som på videon, antingen på en möbel som stöd eller dig. Den ska titta ner mellan tassarna på ditt kommando, sen titta upp och till sist ner igen. Alltså ska du säga ditt kommandoord, hunden ska ”gömma huvudet”, du säger nästa  ord den tittar upp på dig, sen ber du den gömma sig igen innan belöning (alltså titta ner-upp-ner).  ;-)  Du behöver inte göra det synkroniserat i rörelse med hunden som jag gör i filmen, men självklart så vore det superskoj att få se. Ser så häftigt ut tycker jag  :smile: Du får belöna när ni gjort den lilla kedjan färdig ;-) För att jag lättast ska kunna bedöma så uppskattar jag om jag ser hela hunden och jag ser åtminstone halva föraren(typ händerna om ni är blyga 😉 ) så att jag ser att inga handtecken används.
  • Tävlingen avslutas den 19:e september, alltså om 4 veckor.
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
…Priset för detta trick blir…

Hurtta Motivation Godisväska Mini

HURTTA MOTIVATION godisväska i liten storlek. Perfekt för kladdigt hundgodis på både tävling och träning. Väskan har effektiva reflexer och går att fästa direkt i bältet alternativt med clips i bälteshällorna.

Väskan rymmer 1 dl.

Klara…Färdiga…TRÄNA   :grin:

1 svar på “Tävling! Dagens trick 17 – ”Peekaboo””

  1. Hej!

    Det här är första gången för mig som jag är med och tävlar, jag förstod inte riktigt hur man skulle ”anmäla” sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *