Tävling! Dagens trick 16 – ”Frontarbete”

Nu är det dags för nästa trick! Hoppas att ni är redo för en ny utmaning! Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: Nu är vi 940 medlemmar! Helt galet med tanke på att gruppen bara varit uppe i ca 6 månader?! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Eftersom förra tricket var relativt enkelt så uppar jag svårigheterna rejält med ett riktigt precisionstrick! 😉 Kände att det är roligt med variation 😀 Detta trick är superfint att använda i freestylen samtidigt som det är en mycket bra grund för stegförflyttningar för er lydnadsmänniskor! Brukar alltid köra detta trick för att få mina hundar på alerten innan vi ska träna ett hårt pass eller gå in i tävlingsringen då hunden behöver full fokus för att utföra det rätt 😀 Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-). Ord jag använder för detta är ”front” men t. ex ”framför” eller vad som helst funkar såklart ;-)

Lite allmän info om Dagens trick 16:

  • Målet är att hunden självständigt ska kunna följa förarens 3 steg åt sidan i ett rakt och prydligt frontarbete(nos mot näsa) utan upprepade kommandon från din sida. Alltså ska du säga ditt kommandoord, hunden ska söka sig självständigt till frontposition och ni ska tillsammans gå 3 människosteg rakt i sidled (ut-ihop-ut-ihop-ut-ihop).  ;-)  Målet är att du inte ska behöva göra något alls förutom att säga orden EN gång och gå rakt i sidled, så det gäller ett genomarbetat samarbete i tricket  :smile: Du får belöna när ni gått era steg ;-) För att jag lättast ska kunna bedöma så uppskattar jag om jag har hundens bak mot kameran och jag ser åtminstone halva föraren så att jag ser att inga handtecken används.
  • Tävlingen avslutas den 13:e augusti, alltså om 4 veckor.
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
…Priset för detta trick blir…

2st valfria godispåsar från Planet Pet!

Planet Pet godis är ett välsmakande och hälsosamt sätt att belöna ditt husdjur. Det kladdar och smular inte vilket gör det till ett perfekt träningsgodis att ha i fickan. Dessa delikatesser är gjorda av 100 % naturliga ingredienser utan användning av tillsatser eller konserveringsmedel. Godiset är lättsmält med en låg fetthalt och framför allt – supersmakligt! Dessutom går 1 % av försäljningen av Planet Pet till välgörande ändamål.

Smakerna finns att läsa mer om här

Man kan aldrig få för mycket hundgodis eller hur?! Välsmakande, nyttigt och för välgörande ändamål!  :-D Win-Win!

Klara…Färdiga…TRÄNA   :grin:

3 svar på “Tävling! Dagens trick 16 – ”Frontarbete””

  1. Pingback: Peppen! | Evis

  2. Pingback: trött | Rottbox

  3. Pingback: Frontarbete | Elisabeth Sterner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *