Onsdagsträning

Den här dagen har inte innehållit några måsten så jag bestämde mig för att den skulle få spenderas i hundarnas tecken.

När jag hjälpte min mamma med skjuts till storhandeln så passade jag på att packa lilla damen i bilen och träna asfaltspår medan shoppingen pågick i gallerian.

Duktiga bäbisen!

Upplägg: Medvind, ca 30 m rakt fram, kattmat som belöning, 3 st spår på olika platser av parkeringen. Hon fick vara uppbunden och titta på medan jag gick spåret, stannade ungefär halvvägs och skrapade marken lite med maten.

Resultat: Spårade alla 3 spåren och jag såg verkligen att hon utvecklades mer och mer för varje pass! Superskoj ju! Nu får jag damma av boken och läsa på hur vi ska vidareutveckla detta 😀 Ska ju bli bruks- och agilitytjej av denna lilla svarta <3

Senare på kvällen fick det bli onsdagsträning på klubben med hela aussieligan. Då det är ljusare ute nu så har klubben även dragit igång skotträningen så jag tänkte småintroducera det på Haven som aldrig upplevt det förut(endast smällar runt nyår som han struntar blankt i). Tog honom, Magic och Astra på promenad ca 100-150m från klubben medan de fick smälla på i bakgrunden och mina fick busa loss fritt, leta godisregn och ha sig. Inga problem alls, så vi promenerar och busar lite närmare nästa gång 🙂

Efter det drog träningen igång, på den extremt leriga och upptinande planen och direkt märkte jag att en viss Mr. Haven är väldigt fin i tassen av sig efter sin högt älskade vinter och minsann INTE skulle sitta eller ligga(springa och leka är dock en helt annan fråga) i leran så nu läggs ALL krut på det såklart. Speciellt nu när närmaste månaden kommer bli riktigt slaskig och lerig(PERFEKT 😀 ) så ska jag ta alla tillfällen som bara finns och träna träna träna i blöt så han älskar det mer än det torraste land 😉 Hårddrillade bara det såklart när vi var där och fick honom att både sitta och ligga, men nu vill jag ha det överallt och med den fart som han har! Skulle såklart acceptera hans lilla petitess om vi bodde i Florida eller Mallorca eller något, men bor jag i Sverige där klimatet är kallt och blött typ 80% av året så har jag nolltolerans och jag vet inte heller om han blir värmekänslig under varmaste och torraste tiden under sommaren. Så ska vi kunna komma ut, ha kul och uppleva otroliga saker tillsammans så ska träning i blöta saker, kladd och äckel tamejfan vara det roligaste som existerar 😉 🙂 Vi börjar med inskrivning på hundsimmet imorgon så han och Magic får extra kul tillsammans!

Haven11månader

Astra fick vara uppbunden för första gången bredvid Magic och var sååå lugn och knäpptyst hela tiden medan jag tränade båda grabbarna bästa bruden <3 Hon var även super när det var hennes tur! Vi körde såklart ligg och sitt i leran som gick som en dans. Hon har mer än gärna skit mellan tårna, lilla stumpan. Sen kampade hon, Gremlin-style såklart och tränade lite kontakt och baklängesmarsch.

Magic drillade freestyle och klass 3-ruta med blandade resultat men definitivt mest bra skick! Ska definitivt skaffa band att märka sidorna med, tror det skulle hjälpa knäppgöken väldigt mycket!

Magic6ar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *