Att bryta ihop och och jaaa… bryta

1049139_10151555026404608_375580068_o

 

Idag var jag iväg igen och tävlade i Lk 3 med herr blåöga. Och ja vad ska man säga, allt gick käpprätt åt helvete. Visst att något alltid ska gå snett men inte sjuttsingen ALLA moment förutom platsmomenten som han faktiskt var nästintill ensam att om att plocka 10:or i sin klass. Varför han var som han var har jag faktiskt ingen som helst aning om MEN jag bestämde mig för att försöka vända denna värdelösa start till ett värdefullt tillfälle att belöna mitt i ett program. Så efter hopp över hinder(som han inte gjorde, utan sprang förbi hindret, greppade apporten snabbt som sjutton och hoppade tillbaka) sa jag till tävlingsledaren att OM han hittar vittringspinnen så bryter jag vår start och springer av planen och belönar så att vi får ut något positivt av detta.

Vad snurrade i ditt huvud idag lillkillen?

För min del så har jag helt gett upp idén att om en rad moment skiter sig så kör vi på ändå. Vad tjänar det till? Varför ska jag göra så när jag kan vända en resultatmässigt usel start till en helt grym tävlingsträning? 😉 Lite valuta för pengarna vill jag ha 😉 Så jag höll upp humöret på topp, kramade om Magic mellan varje moment och bestämde mig för att han inte ska se tävlingar som ett långdraget pass där man kan göra hur man vill, utan vare sig belöning, hjälp eller konsekvens. Blir det liknande nästa start så kör jag mitt race, hjälper honom helt enkelt med dubbelkommandon och till och med göra om ”hoppet” om han t ex inte hoppar, eller säga ”fot” extra tydligt om jag ser att han är på väg in och vill tjuva med sned ingång.

Går allt bra och flyter på, ja då kör vi så det ryker, men visar Magic att han behöver vägledning så blir det träningstävling deluxe!

Så ja jag bröt ihop idag och det är helt ok. Det är viktigt att komma ihåg såna här dagar också, lära sig något och inte bara skrapa det under mattan som om inget har hänt. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och riktigt dålig på riktiga nederlag på hundarna. Jag är absolut ingen poänggalning i den meningen. Får vi preciiiis på övre gränsen av uppflyttningspoäng så skulle jag dansa samba och poppa champagne just nu. Men INGET ville verkligen funka idag så det slog till hårt. Magic blev såklart behandlad som den diamant han är, men min kära familj agerade definitivt stöd och tröst på vägen hem idag.

Så nu har vi brutit ihop, brutit, belönat och kommer igen starkare än innan! 😉

best-motivational-quotes

2 svar på “Att bryta ihop och och jaaa… bryta”

  1. Helt rätt tänk och jag hoppas innerligt att jag kan vara lika stark och duktig nästa gång det inte går så bra för oss! 😀 Att träna hund är ibland en känslomässig berg-och-dal-bana men någonstans kanske det är lite tjusningen också? 😛 På’t igen bara! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *