Med sikte på 10:an!

Sitter och sträckläser senaste utgåvan av ”Med sikte på 10:an” som kom ut för ett par veckor sedan och blir bara så inspirerad och sugen på lydnad! Har inte läst den tidigare utgåvan, men jag tycker verkligen att det här är en suverän bok sprängfylld med massa toppentips även för den erfarna. Så nu är jag ännu mer pepp på att inte ”ge upp” och satsa på eliten.

Alltså blir det än mer planerande för min del med hundarna. LK 2 för Haven blir nog mitt vinterprojekt för i höst kampanjar jag freestyle och bruks. Just nu har vi läggandet, platsliggning, fritt följ, inkallning och fjärren tävlingsredo. Så apportering, den fantastiska(förbannade) rutan och hopp över hinder kvar. Sen vill jag länka, träna transporter och utmana honom mer än tävlingar gör så vi kommer ha mycket skoj!

Astra däremot kan nog börja sättas igång ordentligt redan nu. Måste bara komma på en plan att tämja det lilla krutpaketet som gärna hellre skulle vilja göra ”fritt flyg” vid min sida än ”fritt följ 😉 Hon ska ju främst bli lydnad/bruks och agilityhund så detta gynnar oss väl!

Just nu lydnadsmässigt kan hon:

  • Fotposition – vändningar på stället och stegförflyttningar åt alla håll. Precis börjat med raka transportsträckor. KUL tycker hon 🙂
  • Hålla liten vittringspinne framför mig medan jag utmanar henne att släppa
  • Hålla position stå/sitt/ligg oavsett störning runt om
  • Platsliggning gör hon varje gång vi tränar medan jag kör de andra så det blir nog inga problem

Så ja det är ungefär så långt vi kommit hihi. Tror att bara jag kampanjar lydnaden så kommer det att gå undan. Inte för att jag har bråttom på något, utan snarare för att hon har det haha 😛 En kontrollerad sport som lydnad gör nog henne bara gott tror jag!

Kul! Fortsättning följer 😀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *