Omtumlad

Efter den här helgen är jag bara trött eftersom den inte har gjort så mycket annat än att ha sugit all energi från mig.

Fredagens träning med Oskar och Magic gick jättebra och i princip där tog det roliga slut. Efter ungefär två timmar efter att jag kom hem så satt jag och åt middag och tittade på ett par tv-serier från datorn. Hundarna gick och la sig under bordet som vanligt. Efter ungefär 40 minuter så märkte jag att Charlie helt plötsligt hade jättesvårt att resa sig upp och hade genuint ont(skrek rakt ut när han försökte). Så pass ont har han inte haft sen förra sommaren när han blev inlagd på Ultuna. Jättemärkligt efter han inte ansträngt sig alls den dagen eller ens den här veckan. Jag tänkte då såklart att det var ryggen som spökade igen som sist så jag gav honom direkt hans dos Ortoton samt Rimadyl. Efter 4 timmar hade fortfarande inget förändrats utan han hade snarare blivit värre och kunde knappast lyfta huvudet.

Vi orkade inte vänta ut det mer. Tabletterna tog helt enkelt inte. Så vi ringde Ultuna och förklarade allt. De pratade med en veterinär som sa att det kan röra sig om diskbråck och då tar varken Ortoton eller Rimadyl alls och att vi bör åka in med honom direkt. Sagt och gjort så satte vi på oss ytterkläderna, bar Charlie till bilen och körde ner till Ultuna halv 3 på natten till lördag.

Han piggnade till lite när vi kom dit(stress och adrenalin helt klart) och kunde gå och utföra sina behov m.m Efter ca 20 min av förklaring av Charlies tillstånd, hälsa, anfall tidigare osv blev han undersökt. Då hade stressen lagt sig och Charlie visade klart och tydligt sitt ont igen. Han markerade längre bak i länden och hade sämre reflexer i vänster bakben. Veterinären misstänkte fortfarande diskbråck och ville ha kvar honom för att avvakta, ge starkare mediciner, och röntgen. Om det blir operation eller inte vet vi inte ännu.

Jag fick  samtal idag från veterinären om Charlie. De sa att han definitivt är piggare än när han blev inlagd för två dagar sen, men att han fortfarande var väldigt stel på morgonen och frågade om han brukar gå ”brett”? i fronten samt är lite stel i vänster bakben(reagerar dock bättre). De vill att han ska stanna längre för en speciell röntgen(kommer inte ihåg namnet). Man kan inte se eventuellt diskbråck med vanlig röntgen, och ansvarig veterinär för den avdelningen är inte inne idag.

Intressant var att de sa att Charlies epilepsiliknande anfall tidigare under vintern definitivt kan bero på diskbråck eller hans ryggproblem. Så det behöver inte alls röra sig om epilepsi eller hjärntumör gällande hans tidigare anfall(en i oktober tror jag, och en i januari).

Så rolig helg kort sagt. När jag inte oroar mig om Charlie så har jag råpluggat till ett stort matteprov jag har nästa vecka. Och när jag inte gör det så har jag i princip inte kunnat sova alls på nätterna  😐 Men jag vill inte ha någon sömn. Jag vill bara ha tillbaka min Charlie igen. Pigg och glad.

Charlie och jag när jag besökte honom på Ultuna förra sommaren. Vi båda var minst sagt VÄLDIGT glada.

Det enda positiva  under helgen var att jag idag beslöt mig för att rensa tankarna några minuter och drog iväg med Magic på årets första cykeltur. Vi strosade runt ca 2.5 km och han betedde sig inte annat än perfekt <3

5 svar på “Omtumlad”

  1. ÄÄLSKAAR den bilden på dig och Oskar! 🙂 <3 Kärlek det! 🙂

    Tack så mycket, jag redigerar bara i iMOvie sedan jag fick macen. MEn innan använde jag pinnacle, studio och massa annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *