Uppdatering – Max

Idag var vi på återbesök med Max för uppföljning och starten av hans allergianalys.  Såret på hans högra hasled läker bra, men är otroligt skör då all hud där skavsåren fanns föll av och Max fick djupt blottad vävnad som vi har fått bandagera dagligen i snart en månad. Det som är mindre bra är att hans andra hasled på vänster ben nu också börjat strula och småblöder varje dag. Klåda som omfattar hela hans kropp har också uppenbarat sig eftersom han konstant vill rulla sig i snö när vi är ute, något som han aldrig i sitt liv tidigare har ens varit sugen på att göra.

Så nu fick vi byta antibiotika, sätta igång ett prov på om han har foderallergi(äta ENDAST Hills z/d) i 8 veckor och kolla om det har någon verkan, försöka att få honom att endast ligga på mjuka underlag, tvätta honom med medicinsk schampo varje/varannan vecka, smörja det nya såret alltså vänstra hasleden med salva och börja använda tryckavlastande kompresser istället för bandage på höger hasled för att såren ska få chans att andas.

Ja vad ska man ta sig till med stackars Max? Det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas med allt vad jag har att vi får någon ordning på hans hudproblem…

I övrigt så har jag blivit riktigt sugen på att anmäla mig till lydnadstävling med Magic. Känns så konstigt nu när Hund XX och MyDog är avklarade att inte ha en tävling på G. Vill verkligen fixa Magics LP2(2st 1:a pris kvar), men enda ”stoppet” för oss är brist på skottade platser här där jag bor om jag ska få till rätt förutsättningar för honom i fartmomenten rutan, inkallning m ställande och apportering.
Hmmm. Ska jag anmäla eller inte anmäla?
Längtar efter varmare träningsvänliga breddgrader...

1 svar på “Uppdatering – Max”

  1. Absolut ska jag börja tävla! =D Dock bara med den ena, men vi måste nog träna liite mer, sen kör vi!
    Ska även skaffa Aussie i vår/sommar och vi kommer garanterat att börja tävla freestyle!

    Blir så taggad när jag läser bloggar som din, och ser hur långt vissa har kommit! Så himla kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *