Dag 04 – En dålig vana du har

En dålig vana jag har är definitivt som många andra att skjuta upp saker. Jag hör mig själv många gånger säga ”Äsch det där tar ju bara 5 minuter att göra. Det kan jag ta senare/imorgon”. När jag väl intalar mig själv att inte skjuta upp, utan istället ta itu med det jag måste göra så får jag alltid en sån där härlig ”nu har jag varit duktig” känsla 🙂 . Varför skjuter jag då upp saker? Måste vara min smått lata och bekväma sida som alltid lyckas övertala mig 😉

Annars så är det rätt så lugnt på hundfronten. Jag stirrar hoppfullt på termometern flera gånger om dagen med hopp om plusgrader och lite barmark.

På den sista tiden har faktiskt Magic oroat mig. Han är ju av naturen en smått dryg hund som ska vara uppe i ansiktet, ”prata” mycket, ha allas uppmärksamhet och klappar. På ett bra sätt som vi alla älskar.

Men nu så har han svårt att sitta stilla, gnäller konstant, fått stora koncentrationssvårigheter, KRÄVER uppmärksamhet genom att knuffas med huvudet hela tiden, hyperventilerar, är stirrig och skakar i hela kroppen när jag/någon annan försöker att hålla honom för att lugna ner och massera honom som han vanligtvis älskar. Detta är inte normalt, så har aldrig ”min Magic” betett sig och det ser konstigt nog bara jag? Han har betett sig så extremt rastlös förut och då var det analsäckarna som var svårt inflammerade. Nu håller han inte på och åker på baken, så jag har ingen aning om vad det är som stör honom. Imorgon blir det veterinären. Det är något som är fel.

Hur mår du Magic?

2 svar på “Dag 04 – En dålig vana du har”

  1. Det där med ”up in the face” känner jag igen allt för väl, hans ”systerdotter” Kelly är precis likadan! Hon KRÄVER också uppmärksamhet, sätter sig bredvid en i soffan och lägger tassen på armen och drar den till sig och ögonen och ljuden hon gör bara säger ”Klappa mig!”.. Smådryg kan hon vara 😉

  2. Ja det förstår jag då att man blir frågande till vad det kan vara. Det är ofta man önskar att hundarna bara rakt ut kunde säga vad som är fel.
    Spexa har lite problem med sina analsäcker men hon tömmer dem snabbt själv. Dock lite väl ofta. Så vi får se om vi framöver kanske tar bort dem.

    Det gör så ont i hjärtat när ens svansbarn är dåliga. Snacka om att man verkligen bildar ett band med dem 🙂

    Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *