Toppform!

Jag har bestämt mig. I år ska hundarna bli i toppform till tävlingssäsongen i sommar/höst. Eller i alla fall något sånär 😉 Nu när körkortet kommer in i bilden snart får jag friheten att bli sååå mycket mer aktiv inom tävlingar, hundsim, träningar på klubben, bruks och agility som jag alltid har drömt om. I år ska det verkligen tränas och tävlas i freestyle, lydnad, agility, bruks och kanske lite jakt och då vill jag ha hundarna i  riktigt bra kondition. Det är inte det att de är feta eller så men kondisen kan helt klart vara bättre hos samtliga( matte inkluderad :P), det märks verkligen. Jag vill att vi alla ska må så bra som möjligt och ha alla förutsättningar för att vara friska och prestera så bra som möjligt. Därför har jag köpt och streckläst boken ”Fysträning för hund”, läst artiklar på nätet och artikeln ”Träna för toppform” i Hundsport special.

Nu har jag utarbetat individuella stegrande planer för Magic(som mår bra nu, var nog analsäckarna) och Charlie. Oskar har benpålagringar på armbågarna så han får inga hårdare pass som de andra utan jag tänkte att han bl a ska få simma sig i form på hundsim.

Idag kickade vi igång styrketräning i det vackra vädret med Magic genom att efter uppvärmning få bära klövjeväska en kortare sträcka än vanliga promenader. I enighet med boken startar vi upp med att lasta 5% av hans vikt(väger ca 25kg) alltså 1,25 kg. Det blev tillslut ca 0,5 kg kryddor i varje påse. I början innan vi gick såg han lite ut som en Schäfer alá utställningspose, men när vi väl kom ut brydde han sig inte ett dugg. Magic struttade fram så glatt och koncentrerat fram vilket tröttade ut honom både i kropp och huvud. Det måste vara sant som man har läst att väskorna tar mentalt på hundarna också. Så skönt att Magic äntligen kände sig ”nöjd” efter en promenad, och detta genom att bara bära väska och gå i mestadels skritt/liiite trav och det hela tiden i koppel. Han som typ aldrig blir trött efter långa lösa promenader. Nu blir det  minst 48 timmars vila innan nästa ”väskpass”. Under tiden startar vi smått med uthållighet. Koordination, rörlighet och dyl känner jag att han automatiskt får från freestylen och agilityn.

Dagens minst sagt nöjda "hurtighund"!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *