Fjärrdirigering, fotposition och film

Idag har jag filmat när jag och Magic tränar fotposition med hjälp av en bok han står på med framtassarna. Magic har utvecklat en tendens att komma in snett i moment där han ska springa till mig som hopp, inkallning och apportering, därför känns det som att vi ska jobba ordentligt nu med ”back to basics” när det ändå är vinter ute och vi har två helkroppsspeglar mittemot varandra i hallen 😉

Fotpositionen börjar att ta sig så nu tar ska vi börja få upp honom i energinivån, då han brukar sätta sig snett. Senare bygger jag på med avstånd, apporter osv…

Något som jag verkligen efterlyser hjälp med är våran fjärrdirigering i skiftena stå-sitt och stå-ligg. Jag vet inte hur jag ska få till det där kända ”bakåttänken” på honom då han gärna tar ett halvsteg med bakbenen när han sätter sig(som de flesta hundar gör). Det känns som att han gör det helt utan att tänka och jag är tveksam om jag kan frishejpa bakåtsitt/bakåtligg??? Bör jag använda någon sort av hjälper? Jag har verkligen ingen aning då ingen av mina hundar blivit uppflyttade till klass 3 i lydnaden förut, så vi har liksom aldrig haft annat dilemma än sitt-ligg och ligg-sitt.

Så jag efterlyser alla lydnadsmänniskor därute att sprida er väldigt användbara kunskaper till lilla mig. Jag tar verkligen emot alla förslag med öppna armar!

För att visa lite vad jag menar har jag satt ihop en liten träningsvideo, filmad med min Iphone från gårdagens session.

[youtube Lo-wlHA9f8E]

2 svar på “Fjärrdirigering, fotposition och film”

  1. Hej! När han sätter sig snett, så kliv runt ett halvt varv direkt, låt honom inte rätta till sig och få belöning, då lär han sig bara att göra två sitt efter varandra. Belöna bara ”rätt in” första gången. Lycka till! Jag gillar din blogg :).

  2. Hej igen,såg att det inte var fotpsitionen du frågade om, ursäkta, har nog inga bra tips till fjärren, ta gärna bort mina inlägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *