Dag 3 – tricket ”Cop cop”

Första filmen inskickad från Steffi & co första pass! Så otroligt bra jobbat! Jag kunde bara drömma om att komma så långt på första passet 😉 Ska bli superkul att se slutresultatet.

 

Så himla roligt att så många visat sig intresserade av ”Dagens trick”  😀 Blir nog definitivt något jag ska fortsätta med och om intresset finns göra små minitävlingar/utlottningar av 😉  Hundarna älskar aktiviteten och träningen och jag har roligt, samtidigt som jag älskar att se gnistan i deras ögon när det vankas träning. Det är otroligt utvecklande också för oss som hundtränare!

För alla hundar har jag på mig STORA skor i början för att göra det så lätt att träffa som möjligt för dem.

Jag har t ex märkt att alla mina hundar kräver lite olika metoder. Magic snappade SNABBT upp konceptet ”framtassar på fötter”. Nu jobbar vi på att han inte ska småtrampa på mina fötter när jag börjar att röra på mig. Klick och belöning för stela ben medan jag vinglar lite/tar extremt småsteg. Alltså får inte jag köra upp honom för mycket i varv när vi tränar detta. Sen ville jag heller inte peka eller locka så himla mycket med honom eftersom han är uppe i klass 3 nu i freestylen och jag vill att han ska kunna jobba och tänka väldigt självständigt 🙂

Oskar och Max stod helt blanka och gjorde allt i sin makt för att undvika att trampa på mig   🙄 Så det var bara att tänka om och träna enligt exemplet nedan vilket verkar fungera bättre 😉

[youtube cNCTTWSAHHE]

Har också filmat min träning med grabbarna idag och ska sätta upp den i bloggen under morgondagen!

Återigen så himla kul att ni visar intresse! Delad glädje är dubbel glädje 😀 Alla hundar kan  :mrgreen: Jag hjälper mer än gärna till med coachning om ni fastnar i träningen.

 

6 svar på “Dag 3 – tricket ”Cop cop””

  1. Jag och Thyra provade på samma kväll, och gör små korta pass på promenaderna. Vi har plockat bort boken, men jösses vad hon trampar! Hon liksom steppar tills hon känner mina fötter. Ser väldigt roligt ut.

    Sv: Jag hoppas någon kan filma. Min videokamera verkar ha gått sönder 🙁 Skulle filma Nathalie och Ayax när de tävlade AFC-finalen, men det blev bara randigt.

  2. Jag tycker det här var ett skitkul initiativ. Jag fick lite inspiration och tricket i sig är ju kul att träna in. vi har kört två pass och han står mellan mina ben på boken nu 😉 Hoppas få över det på fötterna. Kanske borde låna sambons foppatofflor.. Har rätt små fötter.

    Iaf tänkte jag göra en lång film med hela processen istället för flera små, så jag hoppas vi når målet 🙂

  3. Skitkul trix 🙂 Har lärt Shappo en gång för länge sen men faktiskt glömt av att han kan det! Måste testa o se om han kommer ihåg. O se om jag kan lära de andra två 😉

    Dagens trick är ju skitkul, hade en tanke på nåt sånt själv men det blev aldrig av! Kan gärna va med på ditt istället! =) Fast dagens? Man har mer än en dag på sig va? :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *