Trickutmaning 21 – ”dribbla”!

Glad alla hjärtans dag allihopa och Varmt välkommen till ”Freestylehundars Trickutmaning”!

Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: 1619 medlemmar är vi uppe i nu! Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Detta trick är mera ett cirkustrick än ett freestyletrick. Jag föredrar personligen att kalla det för ett fitnesstrick! Det är superbra träning för frambensmuskulaturen, balansen, koncentrationen och för hundar som behöver stärka sitt självförtroende på ostabila underlag! Jag och mina hundar tycker att detta är superroligt att göra! :-D Jag knappt lägga ner bollen innan dem kör på i fullrulle. Behöver ni mer hjälp, vägledning eller bara visa hur långt ni kommit så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp, eller bara beundra din fina vovve ;-). Jag har faktiskt inget kommando för detta då hundarna ger järnet direkt. Synen av den fysiska bollen är kommandot kan jag säga ;-)  Ord som skulle funka fint om ni har idétorka är kanske ”boll”, ”fotboll”, ”dribbla” eller det som er fantasi hittar på ;-)

OBS! Tänk på att detta trick är ganska jobbigt muskulärt att träna om hunden inte är van och byggt upp benmusklerna genom liknande övningar innan så träna KORTA pass på ca 2-3 min och inte allt för ofta(flera ggr/dag varje dag i veckan). Hjälp gärna hunden i början genom att hålla i er valda boll.

Lite allmän info om Trickutmaning 21:

  • Målet är att hunden ska kunna rulla en valfri boll över en valfri matta antingen framåt eller bakåt med framtassarna ;-)  Du sätter gärna hunden, lägger ner bollen(kan vara vilken som helst som passar er, tennisboll, fotboll, basket, yoga/pilates osv osv), låter hunden ställa sig på den och sen ska den rulla bollen tvärs över hela mattan(även här är det valfri matta och längd). Hunden ska ha klarat hela kedjan innan belöning. Du får berömma hunden med röst hela vägen och helst men inget måste vara minst 0,5 m ifrån hela tiden. Jag kör med valfri boll och matta här eftersom alla hundar är av olika storlek och förmåga så ni ska kunna sätta rimliga mål för just ER hund eller passa på och utmana er ordentligt om detta visar sig vara enkelt 😀
  • Tävlingen avslutas den 14:e mars, alltså om 4 veckor.
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket i min Facebookgrupp
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
…Priset för detta trick blir…

Alla Hjärtans Dag-påse till hunden!

Visa hur mycket du tycker om din vovve genom att ge honom/henne ett alla hjärtans dag-paket!

Paketet innehåller en mysig leksak och supersmaskiga hjärtformade godbitar från Racinel. Kommer garanterat att uppskattas!

(Varierat utförande på leksakerna då jag beställer färdig påse)

Tricket är min egna alla hjärtans dag present till er underbara människor där ute, passa på och vinn en present till vovven också! 🙂

Klara…Färdiga…Tricksa!

2 svar på “Trickutmaning 21 – ”dribbla”!”

  1. Pingback: Onward! | Rottbox

  2. Pingback: Dribblaövning | Lindas Hundliv med Inez & Drömma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *