Phoenix 9 månader

Nu har lilla fjompan blivit hela 9 månader och det innebär att hon kommer att vara myndig för både tävlingslydnad och rally väldans snart 😀 Nu har vi verkligen inte legat i nån typ av hårdträning. Rent kommandomässigt så kan hon sitt namn, sitt och snurra 😛 Men vi har lagt lite fina grunder i belöningsutveckling, ligga plats lös medan jag tränar de tre andra, hitta fotposition höger/vänster sida, backa självständigt, springa ut till target och hämta leksaker och leverera i handen.

Här är ett litet klipp från när vi tränade i inomhushall förra helgen 🙂 Sjukt glad och rolig liten bäbis att träna med och helt obrydd av min vän som tränar sina tre vovvar precis intill.

Så nu är tanken att vi ska sikta mot nya startklassen i lydnaden! Älskar regeländringar där de bygger om helt. Nya moment OCH utmaningar att fokusera på. Underbart!

Här är ett klipp på hur startklassens moment ser ut

Hur momenten ser ut idag:

Fotgående:

Ja vårt befintliga fotgående ser ni på videon ovan. När hon börjar hänga på riktigt bra i alla sidosteg och snurrar på plats utan skutt eller tasspuffar på mitt ben så börjar vi röra oss framåt.

Inkallande:

Tja hon kan sitt namn iaf haha! Ingång är på g och stanna är nemas i liggande/stillastående ställning så borde inte vara allt för svårt att få ihop.

Sitt under marsch:

Sitt kan hon typ på kommando och sagt sitt gäller så hon rör sig inte förrän frikommando. Får jag bara till detta med fotgåendet så är det nog peace of cake.

Apportering:

Att hämta grejer och leverera dem till mig är i princip det första jag lärde henne som baby så det bör inte vara större problem. Just fasthållandet och att komma in med saken i position är det som behövs introduceras och tränas på.

Fjärrdirigering:

Här kan det vara hög tid att lära henne ordet ”ligg” ????

Hopp över hinder

Det här har vi inte tränat alls, men att hoppa är inte direkt något problem för henne. Hon är utan tvekan den aussien som har mest studs och fjädrar under tassarna av alla fyra. Så vi kan nog lätt börja med lite inkallningar över hindret med en planka eller nåt och öka på allt eftersom.

Kul med nya moment från scratch med en ny vovve!

img_3782

Imorgon börjar nosa på de andra klasserna moment. Så som jag har förstått det så får Astra(har 1:a pris i lk 1) starta antingen startklass eller klass 1 och Haven(har 1:a pris i lk 2) antingen klass 1 eller klass 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *