Utställningsdebut för lilleman!

Utställning

Under lördags var vi alltså iväg 05.30 för en hel helg tillägnad utställningsdebut för Haven!

Utställning ha aldrig riktigt varit min grej, dels för att jag inte haft tillräckligt ”snygga” hundar på det sättet och dels för att jag hellre bokar upp mig på andra saker där jag lägger mycket mer tid på träning och därigenom uppnå mål. Är hunden inte tillräcklig fysiskt för domaren så är det tack och hej på 5 min 🙂 Det kör jag inte gärna flera hundra kilometer enkelväg för när budgeten är tajt. Men den här helgen var det faktiskt 2 dagars utställning för 2 olika domare på samma plats så där kunde jag inte motstå! Målet för året var 3 officiella utställningar för Haven, men 2 med fina resultat tycker räcker mer än väl för att få bocka av det målet 😉

Rättvik dag 1

Ja bilen styrde som sagt iväg 05.30 på den ca 3 timmar långa resan och fram hann vi i precis lagom tid för rastning, anmälan och lite småträning. Denna dag gick väldans fort! Excellent i kvalité och placerad 2:a bakom supersnygga kullbrorsan Mick(som såklart även fick excellent) i konkurrensbedömningen. Haven sprang på väldigt fint för att aldrig någonsin varit utställningstränad eller haft ett utställningskoppel på förut. Omvänt lockande är suveränt här! När Haven skulle ställas upp öppnade jag bara godishanden och han frös fast som en staty på sin plats så jag kunde småjustera benen lite. Lockar matte med godis så får man inte röra sig 🙂 Sprang på gjorde han minsann, inte lätt att hålla det krutpaketet! Roligast var nog i konkurrensbedömningen då vi sprang bakom Mick, Haven började galoppera! Liksom ”vänta på mig brorsan”! 😉

Efter utställningen småfotade vi bröderna med varandra och sen bar det av mot Borlänge där vårt hotell var och Linda med Havens andra bror Kid bor. Vi möttes upp för en liten minikullträff och OJ vad de sprang och busade! Astra var i centrum som hon älskar och kutade på först i ledet, ferrari som hon är med sina galna kusiner hack i häl! Så härligt att 3 exakt jämngamla hanhundar kan umgås och leka så fint tillsammans med en tik mitt i allt också <3 Väl på hotellet så däckade vi allihop totalt. Vi välkomnades med en egen hundbädd till de fyrbenta med tillhörande keramikskål, så roligt när hotell välkomnar hundmänniskor!

Snyggbrorsorna!

Dag 2

Denna dag gick desto bättre! Haven fick Excellent igen och placerades 1:a med CK(certifikat kvalité) i unghundsklassen!!!! 😀 WHAT?! Helt galet lycklig var jag! Duktiga vackra hund! Även brorsan fick excellent och CK så vi båda fick springa vidare till ”bästa hane” kategorin! I denna klass ställde vi mot hundar från junior-, öppen- samt bruksklass. Och vad gjorde lillemannen här? Jo han och jag sprang oss ända till en 2:a placering(Mick tätt bakom på en 3:e plats) med reserv certifikat!!!!!!

Jag säger bara WOW vilken känsla att han även presterar bra i såna här sammanhang som han överhuvudtaget inte var menad att tävla i. När jag köper hund så finns inte en skvatt tanke att den ska vara utställningssnygg(vet inte ens hur en sån ska se ut), så det här kom som en underbar överraskning i helgen! Vad kan denna hunden INTE göra? En riktig allroundhund, brain and beauty!

Havens kritik(hittar inte lördagens):

”Utmärkt typ och storlek. Maskulin med fina proportioner. Maskulint huvud och uttryck. Fina ögon. Tippöron. Bra hals och rygg. Utmärkt lång svans. Välvinklad med bra stomme och tassar. Kropp med bra volym och förbröst. Rör sig med utmärkt steg och fast form. Vacker brun merle färg.”

Här är en film från helgen för er som vill se Haven och mig i vänstervarvens värld 😉

3 svar på “Utställningsdebut för lilleman!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *