Trevliga hunddagar

Det har verkligen varit några riktigt trevliga hundiga dagar den senaste tiden.

I måndags fick jag agera hundvakt åt fina 9 månaders border collien Tempo! Underbart rolig och trevlig hund! Inte alls jättespeedad eller stressad som så många andra jag har träffat på genom åren. Han har absolut farten och koncentrationen, men inte så att den slår över och blir negativ 🙂 Vi hade jättetrevligt, efter att jag hämtat honom så gick han direkt in bland alla mina grabbar, pussade på allihopa och så vart han en i gänget 😉 Att ha hanar hemma hos oss har aldrig varit ett problem, existerar inte kraftmätningar eller så.

Under dagen så tog vi alla en härlig skogspromenad tillsammans, tränade lite(bla grunder till filmen för nästa ”dagens trick”), tuggade lite ben och sen fick bäbisarna Tempo, Haven och Astra plaska i bäbispoolen i vår trädgård. Tempo hittade en passion i att leka med vattenslangen hihi.

Var det hundar för hela slanten igår också, fast med mina egna. Var så varmt så långpromenader, eller träning mitt på dagen inte låg på kartan, utan det fick bli en tripp in för promenad i stadsparken.

Undrar vad hon är mest sugen på, valla ankor eller bada?

 

Astra med idolen Pelle Svanslös 😛

 

Fika i värmen

Sen så kände jag att en tripp till parken inte var tillräckligt plus att alla hundarna laddade så mycket på åsynen av Fyrisån att de bokstavligt skakade i hela kroppen så efter parken körde vi vidare till Storvadsbadet för att de skulle få doppa sig och svalkas av ordentligt. När vi kom dit och precis hade släppt i hundarna så kom 2-3 andra hunägare med 2 svarta labbar och en lagotto, alla hanar som också skulle bada. Själva hundbadplatsen där är ganska liten så alla måste samsas om plats, men det gick super. En snabb liten hälsningssniff i förbifarten bara och de främmande hundarna var som osynliga för mina 😉

Det roligaste var nog att lilla Ferraribäbisen Astra tog sina första riktiga simtag helt själv idag. Magic och Haven hoppade i först från bryggan, hon kastade sig rakt ut efter dem och simmade!!! Inte för livet, för hon valde faktiskt inte landet som var närmare henne, utan simmade efter storebrorsorna som var ute i det blå med en leksak! Alltid lika fantastiskt roligt att se en hund som vågar och väljer att simma själv för första gången i livet! Tror flytvästen gjorde susen för självförtroendet!

Vi lyckades även fånga det på film!

Dagen var inte slut efter det heller, utan kvällen närmade sig så vi åkte och tränade spår och rapport med Maija och vackra Tiger som är Magics systerson!

Alla hundar gick helt fantastiskt(såklart 😉 ), men häftigast av mina var nog Astra idag! Världens bästa spårbäbis!  Nosen rakt ner i marken och superkoncentrerad trots helt ny spårläggare. Jäklar vilken naturbegåvning hon är! Nu ska vi värdeladda spårpinnar och annat smått och gott + byta koppel till lina och börja leta efter en bra Nomesele som kan passa henne som vuxen.

Vem behöver dyra leksaker när man kan kampa med belöningsburken 😉
”Kan vi träna rapport nu?”
Världens gosigaste hund <3

 

Duktiga Tiger hittade alla 8 apporter i spåret!

Mindre roligt är att jag har fått fruktansvärt ont i ryggen och måste till en naprapat imorgon. Kunde inte ens tävla lydnad i helgen som passerade för jag kunde inte lyfta mig från sängen 🙁

2 svar på “Trevliga hunddagar”

  1. Härligt med spår! Jag tycker det är kul att gå med hundarna men ack så tråkigt att lägga, så jag blir inspirerad av att läsa det här! 🙂 Hur gör du för att hitta en sele som kan hitta Astra när hon är vuxen? Jag vågar inte köpa nåt än på ett bra tag till Best… :-/

  2. sv: jaha ok! 🙂

    Åh kan inte sluta kolla på Astra, bara föör söt! 🙂

    Ivy skäller väldigt väldigt mycket på andra hundar, jag undrar bara om du har något tips förutom skvallerträning? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *