Stockholm Hundmässa 2013 + film

Nu har vi äntligen landat hemma igen efter en galen helg helt fylld med skratt, nervositet, stress, förväntan, prestationsångest, lycka och en massa underbara minnen! 😀

Fredagen inleddes med att snöstormen Sven bestämde sig för att göra ett besök i Uppsala/Stockholm precis lagom tills jag och Matilda skulle ta vårt pick och pack i den FULLsmockade Volvon och köra mot Stockholm för genrep med flashmoben under kvällen.

Någon var iaf glad över att få åka bil i snön 😉

 

Värst var nog vägen runt Uppsala/Knivsta, sen gick resan som en dans till tonerna av OneRepublics ”I Lived”(vår pepplåt!) en sisådär ca 30 ggr 😉 . Inte ens köer i Stockholm!!! :-O Genrepet gick suveränt, vi fick i oss mat från donken och slappade i soffan framför våra datorer på min familjs kontor, ca 3 min bilväg från mässan där vi bodde hela helgen.

Mys med Eboni och Astra i soffan

Lördagen var bestämd som avkopplardag på mässan. Inga tävlingar då alltså och liiite sovmorgon på köpet 😉 Jädrans vad svårt det är att hitta parkering runt 10! Vi körde runt varenda lilla parkeringsruta, men icke sa nicke! Tillslut så fann vi plats på en annan betalparkering ca 100-200m från mässan. Väl där så träffade vi en hel del bekanta, lunchade med mina aussies underbara uppfödargäng och slöt upp med min familj som kom för att stötta mig under resten av helgen. Runt 16 tiden var det dags att lämna mässan och ta pendeln till Sergels Torg för vår Flashmob debut för Musikhjälpen!!! Här kände jag mig inte ett endaste dugg nervös, bara spänd och taggad på att få köra. Varför kan inte alla tävlingar få kännas så här?! 😛 Haven gick helt perfekt under båda uppvisningarna, att ha runt 30 främmande hundar lösa bredvid varandra med 2 meters mellanrum var inga som helst problem. Gruppen fick massor med applåder från folkmassan som samlades runt plattan 😀

Namnlös

Efter detta åkte vi tillbaka till kontoret för middag från Pizza Hut(hehe en riktig hälsohelg) och en titt på Idolfinalen från Tv4play medan vi surfade, tappade bort Matildas mobil i soffan samtidigt som Havens svans välte ner ett glas cola på henne i fulla skratt och gick igenom vår koreografi till lagklassen. Vi har även hunnit med att i ett tätbebyggt bostadsområde ett par minuter från vältrafikerade 70km/h vägar och mässan se en hare, ett rådjur och en fet råtta under nattrundan med hundarna?!? Tappade hakan lite här, då jag nästintill ALDRIG ser vilda djur här hemma, och vi bor typ i skogen!

Klockan ringde på 06.00 för detta var dagen då allt skulle hända som jag varit så galet nervös för så länge. Första gången Haven ska tävla i en mässmiljö, och ingen liten mässa heller! Hela TRE gånger ska Haven in i finalringen för att prestera!!! Agriafinalen, Lagklassen och sen finalinvigningen framför fullsatta läktare!

Jag lyckades att trycka i mig en näve vindruvor, sen kastade jag på mig kläderna och vi stack mot mässan. Väl där kändes det som att mina inälvor skulle vändas ut och in och alla mina instinkter skrek åt mig att fly fort som attan. Men det gjorde jag inte, detta har vi väntat hela året på ända sedan Haven kvalade till finalen på sin freestyledebut under sommaren. Vi fick info, katalog och sen var det banvandring med hund. Haven kändes helt fantastisk under banvandringen, så taggad, glad och pigg så jag blev helt varm i hjärtat. Han är en så otroligt trygg  och glad hund, min lilla superman <3 Klass 1 passerade ganska fort och tillslut så var det vår tur!

Foto: Linda Tolkki

Jag satte som mål att vi skulle ha roligt och att Haven skulle vara med mig hela vägen från start till slut! Och det var han med RÅGE, så glad 100% koncentrerad med bra tryck och fart helt igenom!

Lite små missförstånd skiter vi blankt i(2 icke-gjorda snurrar och fick ta ut armen för att han skulle backa runt mig då han inte reagerade på rösten), programmet skrevs ju för 1 vecka sedan och vi har aldrig hunnit sätta ihop allt innan tävlingen 😛 Vi satsade på de tricken som Haven kan BRA, rena rörelser och tajming. Ville inte göra det galet avancerat då han fortfarande är 1 år, bara barnet alltså och detta var första gången i mässmiljö för honom. Vi hade så kul och min lilla galenpanna är som gjord för tävling i mässmiljöer. Totalt obrydd av allt. T.om den enorma smällen från någonstans mitt i hallen medan vi gjorde vårt program kunde han jobba vidare ifrån. Snabb koll bara, sen fortsatte han jobba på ♥

1 år gammal. Har endast tävlat 6 månader. FD1. FD2. Årets nybörjare i freestyle 2013 och 2:a på AGRIA FREESTYLE CUP FINALEN!!!!!!!!!!!!

Film från tävlingen!

Ojojoj vad jag slappnade efter detta! 😀 Nu skulle vi bara slappna av och ha roligt i lagklassen med Matilda och Eboni! Och OJ vad roligt vi hade!!!!! Efter endast 3 eller möjligtvis 4 freestyleträningar tillsammans med bästa Matilda som laget ”The Dreamteam” slår vi till och debuterar på Sveriges största och svåraste freestyleplan och kommer 3:a! Världens bästa lag!

Visst lite kaos mot slutet men KOLLA vilken lycka, koncentration och vilka supersynkningar vi fick till i största delen av programmet!!!!! 😀 Så otroligt rolig klass och underbart minne från helgen. Detta blir INTE sista gången ni ser oss! 😉

Film från lagklassen!

Efter detta var det fortfarande ingen vila, utan då tryckte vi i oss snabblunch, expresshoppade 30 min(MÅSTE såklart hinna med detta), sprang på prisutdelningar, hade samling med flashmoben, virrade runt lite till innan det var dags för den slutliga finalinvigningen för mig, Haven och 35 andra ekipage! Himla roligt spektakel var det med flashmoben för Musikhjälpen, så snyggt och duktiga alla var!!! Filmen ligger mest i fokus på oss då min mamma var kameraansvarig, men man ser bra ändå 😉

Flashmob för Musikhjälpen!

STORT TACK till Josefine Vilhelmsson och Stockholms Hundsport Centrum för att vi träna vårt program i hallen vid två tillfällen inför våra uppvisningar i Stockholm. Guld värt!
http://stockholmshundsportcentrum.se/

Jag kan bara säga WOW vilken helg!!! Kan inte riktigt sätta alla underbara upplevelser på rätt ord. Jag har verkligen fått riktiga härliga minnen för livet <3

2 svar på “Stockholm Hundmässa 2013 + film”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *