Rehab

Ingen lydnadstävling idag för Magic, då han nu är på strikt träningsvila i 3 veckor.

Den senaste tiden har inte Magic velat springa lika mycket ute som han vanligtvis gör, plus att han har varit extra lugn inne och helst undviker att busa med de andra hundarna. I övrigt är han exakt som vanligt. Tränar, leker och humöret är på topp som sagt. Men det var den där obehagliga gnagande känslan i mig som tyckte att han ändå måste kollas trots att jag hatar dessa undersökningar efter hela Charlies fortfarande pågående sjukdomshistoria med b.la reumatism, Spondylos osv.

Så jag åkte med Magic till ReDog i Västerås då de ska vara bland de bäst på arbetshundars skador och dyl. Varje millimeter av honom blev helt genomkollad av såväl deras jätteduktiga veterinär som av fysioterapeuten Stefan. Han stod även på deras ”four leg check” våg där han belastade alla benen jämnt. Han kändes helt igenom i fin kondition och jämnt välmusklad överallt. Den enda platsen han markerade på var mitt på ryggen vid hårt tryck. Inget pip eller gnäll, men han ryckte lite och ville gärna sätta sig. Så då bestämde vi oss för att direkt ta röntgenplåtar på ryggen och medan jag galet nervös väntade på resultatet så togs även blodprov för att kolla alla värden, fästingsjukdomar, sköldkörteln m.m. Hans värden är perfekta och röntgenbilderna visade ingenting de heller. Magic har en otroligt jämn och fin ryggrad.

Det bestämdes för att vi ska börja behandla mjukdelarna i ryggen då det kan vara där det ömmar.

Så nu blir behandlingen som sådan de nästkommande 3 veckorna:

  • Träningsvila från allehanda hundsporter förutom typ spår på plant och mjukt underlag om han är lugn i spåret.
  • Koppelpromenader i trav/skritt 4 x 30 min/dag på mjukt och okuperat underlag
  • Smärtstillande samt muskelavslappnande
  • Vibrationsträning 2 ggr/vecka på 5 Hz
  • Återbesök hos både veterinär och fysioterapeut hos ReDog om 1 månad

Vilan blir nog inga problem för Magic. Han är absolut ingen hund som KRÄVER stark motion och arbete för att inte klättra på väggarna, utan är snarare så att det är helt ok att inte göra något men är fantastiskt när det bjuds upp. Det jobbigaste är nog att möta hans blick när jag åker iväg med alla andra hundarna på långpromenader till skogen eller träning och han får ögonen sprängfyllda av förväntan, bara för att nekas…

Efter detta får det vara nog med jobbigheter för diamanten! Håll tummarna för 100% återhämtning och att vi kan lägga detta bakom oss!

Jag ska skydda dig från allt ont Magic <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *