Personlig utveckling

Jag bara älskar att utveckla mig själv. Att läsa artiklar, bloggar, inspireras och få följa andra människor i liknande sits som en själv. Samtidigt så kan jag vara livrädd för att utveckla mig själv. Att faktiskt själv gå igenom förändringen, känna rädslan ”tänk om jag misslyckas”, ”hur kan jag någonsin ens kunna föreställa mig att jämföra mig med den här framgångsrika personen”, ”varför går alla andra framåt utom mig”, ”jag är inte smart eller lika duktig” osv osv osv.

Ja oftast är det ju så att varje person är sin egen värsta fiende. För om jag tänker efter och jämför hur många gånger jag slagit ner mig själv psykiskt kontra att någon annan sagt att jag inte klarar av något så är det mina egna tankar som vinner med hästlängder som den onda i den här evigt negativa nedåtgående spiralen. Det är nästintill alltid ens egna tankar som hävdar att man faktiskt inte duger. Så vad ska man göra?

“If you hear a voice within you say, ‘you cannot paint’, then by all means paint and that voice will be silenced.” -Vincent van Gogh

Jo det gäller att slå tillbaka. Så fort de självdestruktiva tankarna kryper sig fram så gäller det att stoppa dem och distrahera sig själv. Med vad som helst i princip(promenad, 2 min klickerpass med vovven, lyssna på positiv låt osv) tills det passerar, för det gör det alltid förr eller senare.

Sen så ska man inte ge upp utan fortsätta att kämpa! Hellre att göra något pyttelitet för att ta sig ett myrsteg framåt, än att stå på och trampa på exakt samma ställe hela livet och alltid undra ”tänk om jag faktiskt hade vågat”. Det är så mycket lättare att inte göra något och misslyckas än att faktiskt försöka och inte uppnå det man strävade efter. MEN de flesta som ångrar sina beslut är oftast dem som var för rädda att genomföra något. Jag har själv tagit tusentals med rakt igenom korkade beslut men har aldrig ångrat mig, för jag VET att om jag hade gått den andra vägen och inte utfört dem så skulle det där ”tänk om” tankarna gnagt sönder min insida. Vi lär av detta ”misslyckande”, bli bättre på grund av det, och fortsätter kämpa trots det.

Oskar - labradoren som trotsar naturens alla lagar
Oskar – utställningslabradoren som trotsar naturens alla lagar

Jag tror verkligen att framgång är 10% talang och 90% uthållighet i strävan. Om du har åtagit dig i att göra en förändring i ditt liv till det bättre, kan du inte kasta in handduken när det blir tufft. Det svåraste i att uppnå ett mål är att faktiskt tro att du kan göra det, allt annat är sekundärt.

Avslutar med ett fantastiskt bra citat av Theodore Roosevelt

It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better.

The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is
marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly;

who errs, who comes short again and again, because
there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great
enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause;

who at the best knows in the end the triumph of
high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never
be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.

Så ge inte upp innan ni ens börjat! 😉

2 svar på “Personlig utveckling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *