Lite träning!

Idag har det ösregnat hela dagen så vovvarnas regntäcken åkte på. Astra har ju inget då hon kom i vintras som en liten svart dunboll och bar bäbistäcke, så hon fick klara sig utan. Och OM hon gjorde! Astra är ju helt tokig i regn! Sprang runt runt runt som en galen gris hela promenaden och uppmanade till lek/träning! Knäpptanten <3

På kvällskvisten blev det en tripp till lydnadskursen. Magic kan ju inte delta längre, så det fick bli lillemannen Haven istället. Vi körde platsliggning(han låg med platt skalle HELA platsliggningen), hopp över hinder med fokus framåt(hoppade ut supersnyggt!) och fritt följ! Verkligen galet nöjd med honom!!!

Jag har hunnit med två pass från Astras träningschecklista! Vi tränade kroppskontroll/coreträning med balansdiskarna och introduktion av apportbocken för första gången idag 😀 Stora tjejen! Passen gick bra och blev filmdokumenterade!

Kroppskontroll/Coreträning

En grundfärdighet jag vill lägga mer energi på då hon ska bli agilityhund och ska ha alla muskler på plats, kunna använda dem och med styrka för att minska skaderisken för framtiden. Astra trodde först att vi skulle träna ”pallen” och gå runt med bakbenen. Jag tror att diskarna var lite långt ifrån + att den bakre var i ett hörn så hon graderade den som ”inte med i träningen”. Men när jag flyttade de närmare varandra ungefär mitt i passet så trillade polletten av mycket fortare. Tanken är att jag  senare ska kunna bygga diskarna lite mer på höjden så musklerna får jobba ordentligt där bak.

 Första träningen med apportbocken

Astra är ju en väldigt föremålsintresserad liten dam, men jag kände ändå att jag ville göra henne lite varm i kläderna genom att påbörja och avsluta passet med att bara ge henne den, prata glatt bäbisspråk och låta henne leva ut sin glädje(hon MÅSTE alltid ha något i munnen när hon hälsar på mig 😉 ) Själva passet tycker jag gick otroligt bra! Hennes huvud sjönk lite i början av tyngden, men det tog sig! Jag kunde utmana henne att hålla medan jag klappade henne, drog i apporten, dinglade med både leksak(hamnade inte på film), mat och matskål. Att bara sitta och hålla med endast tiden som störning gick jättebra det med! Efter middagen tränade jag exakt samma fast med kamp som belöning och OJ vad roligt hon tyckte det var. Det kom tyvärr inte med på film då jag glömde att trycka på rec-knappen men får bli en annan gång 😉

Duktiga hundar idag!

2 svar på “Lite träning!”

  1. Hej, kontaktformuläret fungerade inte därför kontaktar jag dig här. Jag undrar om jag skulle kunna få låna en bild av dig som handlar om Freestyle. Jag ska skriva en text om Freestyle på Vi med djur. Skulle du vilja maila mig?
    Vänliga hälsningar
    Maria Fabach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *