Fysträning

I lördags steg jag och Magic upp 06.00 och begav oss till en kurs i Fysträning i Haninge. Jag har länge velat lära mig mer om hur jag kan bygga upp ett sportspecifikt träningsprogram till Magic och i framtiden även Haven och Astra. Kursen var ca 7 timmar lång och vi fick med oss MASSVIS med nyttig och superbra information. Vi gick igenom alltifrån hur hundens kropp fungerar och pulsmätning till hur en nomesele ska sitta som perfekt. Så nu har jag en hel lista med grejer jag vill skaffa, b.la en Fitpaws peanut, mer ergonomisk klövjeväska som inte är i vägen för bogarna, lite kedjor att dra bakom sig, cavaletti och tänkte även prova på att sy egna viktmanschetter!

För unghundar så fick jag veta att coreträning(typ som balanskuddarna jag brukar använda) kan användas från 4 veckors ålder så sånt ska jag fortsätta drilla Astra och Haven i! Sen så rekommenderades det att fysträningen kan sättas igång när de är runt 18-24 månader gamla så Haven får vänta ett halvår till han 😉

Nu sitter jag och skriver årsplan, periodplan och detaljplan i träningsdagboken. Ska bli väldigt spännande att följa upp hur detta utvecklas och påverkar tävlingsprestationen för Magic!

893936_10151419683099608_315514152_o

2 svar på “Fysträning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *