Avslutning på lydnadskurs

Idag hade vi avslutning på lydnadskursen med Haven som inhoppare i Magics ställe. Kursen sträckte sig runt 3 timmar och nu är Haven heeeelt slut. Inte ofta jag beskådar den härliga synen av en genuint trött lilleman 😉 Förutom sedvanlig träning så fick alla ekipage köra igenom ett lydnadsprogram och bli videofilmade. Haven fick göra lydnadsklass 2 med modifierad version på hoppet och rutan då de inte är klara ännu.

Platsliggning

Här låg han så himla stabilt med huvudet platt mot golvet hela tiden. Jag gick då och då och småbelönade lite eftersom vi aldrig tränat platsliggning med huvudet nere så pass lång tid innan.

Haven under dagens platsliggning

Fritt följ

Havens attityd i det fria följet är bara så himla underbar att känna bredvid sig när vi går tillsammans. Han går som fastklistrad, tappar aldrig vare sig kontakt eller position och skuttar in i vänstersvängar. Det största problemet ligger i mig som är ovan att hantera en sån energi vilket gör att jag över- eller underdriver i mitt eget framförande och ger omedvetna kropps DK:n. Vi fick även veta att Havens otroliga engagemang kan ge avdrag då han blir lite sned i kroppen när han går, men det struntar jag i för det viktigaste för mig är glädjen i momentet. Jag tänker absolut inte ta ner honom i energi för att få aningens rakare kropp, de poängen bjuder jag på 😉 Vi satsar på 12:or i allt annat istället 😛 Vi fick dock 9,5 poäng för fria följet på hans lydnadsdebut med enda avdraget -0,5 för en sned halt 😉 Så min känsla kan inte vara helt fel!

Läggande under gång

Här fick vi veta att han har ett 10-mässigt utförande 😉

Inkallning

Jag ropade med lite knasig röst så han reagerade inte första gången. När jag ropade igen så var det supersnyggt!

Rutan

Här är vi inte klara ännu(håller i halsband för framåtfokus och har inte lärt in ”stanna” ännu) så den blev lite modifierad. Gör som jag brukar göra på träning och han fixade rutan direkt utan några problem 🙂

Hopp över hinder

Heller inte klar så vi gjorde en som vi gör på träning. Jag höll i halsbandet, gick passande avstånd, sa ”hopp” och kastade hans boll när han fortfarande hade fokus framåt efter hoppet 😉 Inga problem alls!

Apportering

Riktigt riktigt bra! Supernöjd med detta! Snabb fart, inget tugg och rak position in.

Fjärrdirigering

Reagerade inte på första kommandot men gjorde klockrent resten av skiftena!

Lite minnesnotiser att jobba vidare på:

  • mitt eget framförande i fria följet
  • påminna Haven om bakdelen innan vi kör fotgåendet för att minska sned bak i raksträckor
  • träna på att reagera på första kommandot i fjärren
  • börja länka hoppet
  • träna in ”stanna” till rutan
  • mer ordentliga uppsitt vid återgång från liggande positioner(läggande under gång, fjärren osv)

Förutom detta så känns vi väldigt redo för lk 2 debut i vinter!!! 😀

Nu är vi trötta och nöjda med än mer hundträning på schemat inplanerat imorgon! Fast då satsar jag mer på freestyle eftersom vi satsar stort på den resten av året. Lydnaden har han, och den plockar vi fram och finputsar igen när freestylen blir så gott som ”klar” för i år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *