Tävling! Dagens trick 3 – ”Halta”

Hoppas att ni har haft en härlig helg med vovvarna!

Nu har jag äntligen suttit och klurat fram ett nytt ”Dagens Trick” med tillhörande pris!

Lite allmän info om Dagens trick 3:

  • Målet är att hunden självständigt ska kunna utföra ”halta” eller ”studsa” som jag säger till Oskar 1 meter med ägaren ståendes framför/bredvid sig som endast använder sig av röstsignal/handsignal som kommando.
  • Minst 3 deltagande för att tävlingen ska genomföras
  • Tävlingen avslutas den 5:e mars, alltså om 1 månad från idag. Jag förlängde med en vecka eftersom jag dels blir bortrest om tre veckor, och dels för att det är ett lite klurigare trick att träna in.
  • Vinnaren lottas fram
  • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar här i eran egna blogg/hemsida

Denna omgångs trickutmaning är tricket ”Halta”.

Här är en video med exakt samma metod jag använde när jag lärde mina hundar detta trick helt utan att behöva ta i hunden och tvinga den i olika ställningar.

[youtube t5WEl3ob1O0]

…Priset för detta trick blir…

aktiveringsleksaken Contempo Finn! För hundar som gillar att tugga 😀

Alla vinster jag delar ut har jag själv använt på mina hundar och lottar inte ut något som har fått mindre än ”5 danstassar” 😛 , så de är ”freestyleflock-approved” 😉 . Alternativt något som jag själv älskar att använda (som tävlingsboken förra omgången). Tanken är också att alla vinster ska ”gå i aktiveringens tecken” eftersom det är det som är själv syftet med ”Dagens trick”, att nå ut till så många som möjligt att aktivera sina fyrbenta bästisar 🙂

Leksaken denna omgång betalar jag själv för från egen ficka och vinnaren får bestämma färgen. Man fyller den med godis/foder och när hunden tuggar på den så ramlar godisar ut. Helt enkelt en hundleksak som ger din hund en rolig utmaning samtidigt som hundens behov av att tugga tillfredsställs. Contempo Finn är gjord i tålig plast för att tåla även envisa hundars tuggande. Hundleksaken har en ihållighet som fylls med godis vilket stimulerar hundens lek.

Nu jäklar tycker jag att jag har hittat en riktigt bra utmaning :mrgreen: Känner mig som vanligt väldigt förväntansfull inför denna utmaning och hoppas att ni antar den med öppna armar ;-) Om detta visar sig vara en lyckad idé så kör jag såklart på med fler tävlingar!

Stort Lycka till!

9 svar på “Tävling! Dagens trick 3 – ”Halta””

  1. Ska prova på det där tricket med Lhine 🙂

    Svar: Jag är nog lite i dina banor och tänker, och gör det hela alldeles för svårt. Det du gör lyckas du ju väldigt bra med! Jag hoppas kunna släppa lite på tankarna och göra ett relativt enkelt program, för annars lär vi inte komma nånstans för jag saknar helt fantasi gällande tema o.s.v 🙂

  2. Pingback: Spännande! |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *