Tävling! Dagens trick 10 – ”Marschera”

Nu är det dags för nästa trick! Hoppas att ni fortfarande känner att det här är lika skoj och är redo för en ny utmaning! Jag var på Stockholm hundmässa under helgen och missade såklart inte NM i freestyle och HTM. Kanske ni också känner er lika taggade som mig efter denna helg i hundens tecken? 😉 Facebookgruppen blir bara större och större! Nu är vi uppe i hela 194 medlemmar! Underbart att så många hakar på vårt ambitiösa, glada kompisgäng på Fejjan  :razz: Gå bara in på Facebook och sök ”Freestylehundars Dagens Trick” och klicka gå med i gruppen om ni inte redan gjort det ;-)

Denna omgångens trick går i temat med hundmässan, alltså i freestylens tecken! Förutom att detta är ett väldigt showigt trick(har faktiskt inte sett detta på tävlingsplan ännu!) så är det en superövning för att jobba med hundens flexibilitet och frambensmuskler! Jag har inget speciellt namn som summerar tricket annat än att ”marschera framåt”, men som kommando kallar jag det tass och ben eftersom jag vill kunna styra hundens takt under ett freestyleprogram. Skulle jag bara döpa det till ”marschera” så skulle hunden hitta sin egna takt men här kan jag välja när han ska lyfta respektive ben. Jag har filmat hela processen och varje del och stegring av tricket med Magic och Haven. Behöver ni mer hjälp och vägledning så tveka inte att hojta till i Facebookgruppen så andra som kanske har samma strul kan få hjälp ;-)

Lite allmän info om Dagens trick 10:

 • Målet är att hunden självständigt ska kunna marschera minst 4 steg bredvid dig framåt med högt sparkande framben  ;-) Inga handhjälper alls är målet, utan här gäller tydliga höga ben från föraren och kommandoord  :smile: Du får belöna när hunden gått sina 4 steg. Med 4 steg menar jag i princip 4 höga sparkar i framåtrörelse.
 • Minst 3 deltagande för att tävlingen ska genomföras
 • Tävlingen avslutas den 14:e januari, alltså om 4 veckor.
 • För att få chans att vinna vill jag ha en film på det färdiga tricket + att ni meddelar att ni är med och tävlar i eran egna blogg/hemsida/Facebook
Här har ni vår egengjorda träningsvideo!  :mrgreen:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=13M8VmSf5Ag]

…Priset för detta trick blir…

Favoriter Oxlever 200 g!

Favoriter Oxlever 200 g

”FAVORITER Oxlever är producerat i Sverige med svenska råvaror och utan tillsatser. 100 % torkad oxlever – naturligt och näringsrikt.
Ge till hunden som belöning och godis.”

Vad passar bättre än underbart gott svensktillverkat hundgodis när ett nytt år är kommet och vi taggar om med nya mål inför en ny tränings- och tävlingsrik säsong med bästa vännen?!

Klara…Färdiga…TRÄNA   :grin:

Lycka till!

14 svar på “Tävling! Dagens trick 10 – ”Marschera””

 1. Pingback: Dagens trick | MollyMartina

 2. tack för inspirationen 😀 har inte sett att det funnits en video hur man lär in det tricket innan och denna video var ju riktigt grym 😀 Idag körde vi första passet (lyfta tassarna med hjälp av hand som target) och det gick riktigt bra 😀 får se hur det utvecklar sig 🙂 kram kram

 3. Pingback: Dagens trick | Maris, Rosa och jag

 4. Pingback: Om utmaningar svårare än man kan tro | Bara om Fias flock

 5. Vi råkade träna med Kelly mellan mina ben, och började för 3-4dagar sedan, så vi hinner nog inte blir klar till den 14onde.. Men vi hänger kanske på nästa gång!

  Hälsar ”moster”/”systerdotter” Kelly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *