Min finaste Haven

Det är svårt att påstå att Haven är hunden jag alltid har letat efter de senaste åren. För att leta efter en ny hund när familjen redan har 4 har liksom aldrig känts aktuellt. Visst är de här 4 hundarna världens bästa, lugnaste och mest harmoniska intakta hanhundsflock som existerar <3 Och visst så är 2 sjukpensionerade och en börjar smått få artrosbesvär nu vid 10 års ålder. Så det existerade inte sedan X antal år tillbaka en plan om att ”år 2012 ska vi skaffa hund nr 5”. Jag tycker det är allmänt skoj som ströintresse att gå in och läsa om olika linjer, kennlar, uppfödningar och kullar när tiden finns, och det tror jag inte att jag är ensam om som hundmänniska 😉 Så väldigt många, otroligt fina och jättespännande kullar och kombinationer passerar dagligen mina ögon genom åren utan att jag letat eller känt mig ett uns sugen på att skaffa en till. 4 vovvar här hemma har fungerat perfekt med vår levnadssituation och det var ingenting jag hade behov av att ändra på.

Tills den kommande ”chokladpralin” kombinationen dök upp…

Nästan från sekunden jag såg kombinationen så kände jag det rakt i hjärtat. Min framtida drömhund FINNS i den här kullen. Vi är menade att finna varandra i detta liv.

Första gången vi träffas, jag och Haven bara 2 veckor gammal

DEN känslan har aldrig känts förhastad och jag har inte tvivlat en sekund på det här från det att jag fick nys om de framtida pralinerna tills idag när mitt lilla rödspräckliga fluffmonster sussar sött i min famn efter en omgång bus och bad med Magic. Jag kan ärligt talat säga att inget någonsin har känts så rätt som att skaffa Haven just nu mitt i livet med 4 andra vovvar. Han stormade in här när jag behövde honom som mest, min starkt lysande hamn när vågorna kraschade mot mig som värst, min säkra fristad. Min Haven helt enkelt.

Första dagen hemma hos oss <3 På dagen 8 veckor gammal

Han är en uppfriskande rolig grabb som tar livet med en klackspark. Allt är roligt, spelar ingen roll om det är bus, mat, människor, nya platser, kloklippning, träning, vila. Ja allt. Allt ska upptäckas och smakas på. Av-knappen finns direkt där det behövs och på-knappen klickar igång snabbare än kvickast med rejält tryck under tassarna. Det roligaste är att han bara blir mer och mer fantastisk för varje dag som går! :mrgreen: Det ”jobbiga” är väl snarare jag själv då som vill klura ut hur man kan förvalta mina dyrbara pralin på bästa tänkbara sätt 😉 Vad det blir vi satsar på i livet tillsammans spelar inte så stor roll för mig(även om jag dagligen smider små ondskefulla planer 👿 😉  ) men det vi främst väljer ska enbart baseras på ren och skär lycka till varandra och det vi gör. Något annat vore bara dumt 😉

Jag och Haven, 5 månader gammal igår

1 svar på “Min finaste Haven”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *