Aktiv höst!

Vinden viner ute och kylan blir mer och mer påtaglig. Dagarna blir kortare och kortare och vädret desto mer äckligt…

Men inte stoppar det oss inte! Vi kör på för fulla muggar vi! Något vintervila blir det inte snack om, iaf inte träningsmässigt för nu jäklar så kör vi på.

Haven grundtränar allt mellan himmel och jord som vanligt så vi har en så bred och detaljerad grund som möjligt så det bara är att tuta och köra när tiden är inne så att säga.

Men just nu riktar vi in oss på:

  • att lägga på kommando i slalom mellan ben och backande ifrån mig. Går super! Då jag väntat så länge med att lägga på kommando(velat att han backar 4-5m och går slalom utan att titta upp på mig 8 portar) så jobbar han otroligt självständigt och ger aldrig upp om jag håller inne med klick/belöning. Målet är att säger jag t ex backa eller slalom EN gång så ska han fortsätta jobba utan avbrott tills jag ber om nytt beteende/belönar. Precis som alla gör när de tränar fotgåendet till lydnaden alltså fast jag applicerar det tänket på i princip allt vi tränar  😉
  • Nötande i stegförflyttningar och vändningar i fotposition. Vill att han ska stegförflytta, backa och vända Elit-mässigt innan vi tar ett enda steg framåt  😀
  • snabba sitt-ligg-sitt skiften i fjärren och OJ vilket tryck lillmonstret har! Han flyger både upp och ner utan hämningar.
  • Hålla fast objekt med störningar. Kort sagt 1:ans apportering. Kuta fort som raket med snabbt grepp ut och tillbaka är en barnlek. Nu ger vi oss in på att bara sitta och hålla fast oavsett min position eller störningar.
  • Kroppskontroll. s.k ”flat cat” (ligger på golvet med utsträckta bakben), och börjat nosa lite på två sidoben i luften.
  • ”skäms”. Just nu slår han fort fort fort flera ggr över nosen utan tejp tills jag klickar. Jobbar alltså på att han ska HÅLLA KVAR tassen nu  😉 Går sakta men säkert framåt.
  • Snurra åt båda håll

Med Magic så drillar jag lydnadstrean och nya freestyle- och HTM program nu. Program brukar jag aldrig reflektera om i bloggen, men jag kan checka av hur vi ligger till träningsmässigt i lydnaden  😉

Sittande i grupp – Bygger mer och mer duration i sittandet vilket går jättebra. Han rör inte ett hårstrå.

Platsliggning – Har *peppar peppar* aldrig varit några problem.

Sättande under gång – Kör baklängesgång och förstärker bara snabba sättanden i nuläget. Har en del förvirring med att han sätter sig en halv sekund för att sedan börja backa fort som satan  😛 Vad är bäst här? Godis eller leksaksbelöning?

Rutan – Bygger sakta och gradvis på avståndet. Kunnat hitta Rutan super i mörker. Nöter in inkallning till fotposition.

Apportering och hopp över hinder – Går jättebra! Fick bort hans ”återhopp-skall” nu när han har en grej i munnen  😉 Nöter in att kasta apportbocken SNETT så han måste kunna hoppa på mitt kommando oavsett hur dumt jag kastat den.

Metallen – Går lite trögt. Han plockar den, men inte precis med fart och entusiasm  😛 Blir världens jackpott och och fartlekar här känner jag 😉

Vittring – Har inte tränat alls… Någon som har bra tips?  :mrgreen:

Fjärrdirigering – kom på hur jag ska få låsta tassar i stå-sitt! Han får ha bakbenstarget på planka eller matta + att jag har ett separat kommando för just detta skifte. EUREKA! så som jag kämpat och nu har vi äntligen hittat hem!

Fritt följ – Jobbar på att ha rätt sinnesstämning då han går upp så mycket i varv att han börjar med sitt ökända ”pratande” i stegförflyttningarna.

Förutom allt detta skojiga så har jag ordnat så vi har inomhuslokal 3 min gångväg från där jag bor, tillgång till ridhus för agility samt anmält oss på några roliga kurser och temadagar i höst/vinter!

Det blir:

Temadag i Sök

Temadag i Rapport

Handlingkurs för Malin Elfström

Unghundskurs för lillmonstret

 

3 svar på “Aktiv höst!”

  1. Så himla söt är hon lilla Haven 🙂
    Ja detta med vittringen är fasiken svårt. När jag lärde Ozzy det lade jag en pinne i högt gräs så han lärde sig att koppla på näsen. Så väntade jag med att försvåra tills jag såg att han visste vad han skulle göra. Sen lade jag en stor hög med orörda pinnar 15m bort 1 meter framför ”min pinne”. Sen flyttade jag denna hög närmare och närmare till den tillslut låg framför min pinne och sedan runt om. Men det är verkligen ett moment man inte ska skynda på i. Tränar detta moment med Spexa nu och det är både svårt och jobbigt då Spexa villö ha allt visat vad hon ska göra :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *