Ställa ut kanske?

Jag har smått allvarligt funderat på att prova ställa ut Magic. Har hört lite från flera håll att han faktiskt ser fin ut exteriört och att jag borde testa att ställa ut honom. För mig är han såklart den vackraste aussien eller rättare sagt hunden i hela universum, men helt ärligt talat så är jag urusel på att veta vad man ska titta efter hos en australian shepherds exteriör. Det har inte riktigt varit min grej bland alla andra roliga hundsporter, plus att labbarna inte heller vinner BIS på Crufts precis :P, utan snarare 2:or .

Magic är ju inte av den utställningsvinnande typen på stora SKK utställningar direkt och det ser jag ju självklart. Men han ser inte heller jättetanig eller obalanserad ut på något sätt om ni förstår vad luddiga jag menar. Han är precis så som jag ville ha min aussie. I lagom förpackning, byggd för att kunna arbeta optimalt. Inte jättekraftig och superfluffig men inte heller liten.

Om jag ska ställa honom så blir det definitivt på en brukshundklubb, kanske i Katrineholm i maj? Hmm måste fundera på den lite…

Enda gången tror jag, att jag har ställt honom var när han precis fyllt 6 månader på en officiell SBK utställning. Där blev han BIR valp med HP och BIS -4 valp(bara 4 valpar i finalen 😛 ), men mycket kan som sagt hända i kroppen sedan valptiden.

Vad tror ni? Ska jag prova? Kan ju vara en lite kul grej.

Lite bilder från Magics första utställning <3

Slappar lite innan vi äntrar ringen. 6 månader gammal, augusti 2007

Förrivirrad matte ställer upp så gott jag kan

 

 

duktiga valpisen, har inget emot tandvisning samt kläm och känn överallt <3

Lite trötta är vi allt
hihi, trött Magic med kompisen

3 svar på “Ställa ut kanske?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *