Tankar om koreografi

Här har det var lite fullt upp på sista tiden, så träningen inför tävlingen har varit gått lite sisådär. Så vi får se hur det blir med morgondagens tävling… Vill ogärna dra ut TIDIGT för att köra ner till Linköping med i princip helt ofärdiga program och hundar, med samtidigt så pulserar min tävlingsåder riktigt hårt. Men vi får se 😉

I övrigt så tror jag att jag har hittat ny inspiration till superprogram i klass 3 med Oskar från en film jag såg nyligen. Musik och tema avslöjas som vanligt inte förrän första steg på plan 😛  Låten är i alla fall fängslande(i min öron), variationsrik, väldigt inspirerande och kommer förhoppningsvis att hjälpa mig och Oskar på vägen mot ett championat 🙂 Om inte det, så kommer vi ändå att  ha otroligt roligt tillsammans när vi tränar och tävlar med den. Vill börja träna redan nu.

Med mig så är det oftast så att program, bra som dåliga måste ”komma till mig”, speciellt i klass 3, annars har jag jättesvårt att sätta koreografi och fantisera. När jag t ex hör en ”freestylelåt” första gången kommer det nästan direkt upp bilder i huvudet fylld med scener och tema till programmet som blir skrivet på en kvart. Letar jag istället och bestämmer mig för vilken låt som helst ”med den här takten” så kan jag i princip sitta timmar utan att ha skrivit ner annat än start och slut(börjar alltid koreografera de två delarna). Men det är bara hur jag själv fungerar, vilket kan vara otroligt jobbigt när man verkligen vill träna och tävla men har 0% inspiration eftersom man inte har hittat ”låten”.

Hur funkar det för er som tränar/tävlar? Vore jätteroligt att höra andra infallsvinklar 🙂

En av mina favoritprogram <3 Hund 2008

1 svar på “Tankar om koreografi”

  1. Vad roligt med eget o lycka till! Ska forts hålla koll på er mycket spännande. Så vackert o se samspelet blir grinfärdig varje gång haha. Ok om jag länkar t dig i bloggen min? Så vet jag vart jag har sidan varje dag.
    Ha en bra kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *