Dagens lydnad- och agilitypass

Nu har jag äntligen kommit hem (21.00). Runt lunch var jag på körlektion och fick ÄNTLIGEN klartecken till att genomföra halkbanan !Det känns äntligen som om man kommer någon vart i körningen. Kanske är det så att det finns ett ljus i slutet av tunneln? :mrgreen:

Efter samtliga ärenden på stan var det dags för träning med Magic. Idag körde vi igenom 2:ans hopp, fjärren och lite handling- och slalomträning

Hoppet gick suveränt och likaså fjärren. Så bra som det har gått nu med våra träningar inför lördag tänds en liten strimma av hopp inför Magics klass 2 debut på lördag i Alunda… Men det är som sagt bara en LITEN strimma eftersom jag faktiskt aldrig lyckats att få ett 1:a pris i LK 2 med någon av mina hundar 😳 utan istället snubblar på mållinjen.  Säkert skiter sig allt på tävlingen bara för att det har gått så otroligt bra på träningarna.

Agilityträningen gick bra den också. Nu är vi bara 2 förflyttningar kvar från att Magic ska kunna ta ett riktigt 4-pinnarsslalom(tränar enligt 2×2 metoden). Han tar alla svårighetsgradshöjningar jättebra, men nu känner jag att vi ska lägga lite extra vikt på ingångarna innan vi går vidare i träningen. Om man kommer från ”klockan 9″(vänster om slalompinnarna) tar han 100% rätt alla gånger. Det som han är rätt osäker på är om man kommer från ”klockan 3″(höger om slalompinnarna). Så vi nöter in alla vinklar ordentligt innan vi fortsätter flytta pinnarna.


Handlingsmässigt fokuserar vi på att han ska fokusera på vägen han ska ta framför sig. Ställer honom, går ut ett par meter, kastar en leksak framför honom i linje med mig och släpper honom när han fokuserar framåt mot leksaken med blicken. Det går sakta men säkert framåt. Han är så himla inlärd in i märgen att alltid titta på mig innan tillåtelse med saker.

Efter det var jag med mamma på akuten. Nu ska jag mata grabbarna och tacka för mig.

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *