Skador och framsteg

Det blev en halvbra start på det nya året med fler restriktioner och en del skador på hundarna. Skylar rispade trampdynan i skogen, Phoenix har fått ett jack i sin trampdyna och är nu inne på dag 10 med stillhet och Astra ömmar i ena bakbenet 😅 Så det blev väl inte en så full fart som jag hade hoppats, men vi har gjort framsteg med de friska!

Stackars Phoenix. När örat har vissnat så vet man att det är synd om henne.

Till jul så kom tomten med en elektronisk tasstarget som har fungerat som underverk för Wonders inlärning i Running Contacts! Den mänskliga faktorn stod i vägen då jag hela tiden missbedömer hennes steg och språng. Precis när jag verkligen känner att hon ska träffa så studsar hon av precis ovanför targeten. Nu kör vi dock ”hands free” och det blir så otroligt tydligt och svart på vitt för henne med vart hon ska sikta på att trampa för att få belöning(mattan skickar signaler till Treat & Train-maskinen). På bara ett fåtal pass så kan hon nu nästan springa över hela bommen med låga fina träffar utan skutt. Vore SÅ kul om vi kunde bli redo att tävla i agilityklass till sommaren!

Vi har även påbörjat inlärning för flickar eller ”threadle wraps” så vi kan hänga med bättre på coachgruppen som börjar på torsdag för Annika af Klercker. Den gruppen är egentligen för hundar som är uppe i klass 2 eller 3(vi är i klass 1) men jag känner att vi har massor att hämta därifrån ändå. Hon jobbade på väldigt fint i träningspasset för att vara första gången! Jag är dock lite tveksam till mitt eget kroppsspråk i handlingen😅🙈

Astra och jag har börjat på Nose Work-kurs också så nu har vi i hemläxa att söka självständigt efter godis i ett gäng lådor och jobba in en startrutin då vi såklart ska sikta mot tävling i detta. Jag passar även på att köra samma övningar som vi gör på kursen på resten av flocken och de som visar fallenhet/tycke för det ska också få vidareutvecklas och starta. Toppenbra aktivering för de skadade hundarna också! Hittills så får Lucky, Haven och Skylar en guldstjärna i kanten⭐️

En till som rör sig framåt just nu är Lucky som jobbar på med sitt freestyleprogram för klass 2 och vi har nu senaste veckan nött på lite detaljer i vår källare och vind i brist på halkfria områden utomhus 😆 Vi kommer framöver växla upp freestylen från 2 pass i veckan till 3-4 för att få in med kontinuitet i träningen och mer flyt i programmet. Tävlingsstarten är planerad till mars så vi har att jobba på minst sagt!

Vi håller bara tummarna för att Corona går ned i spridning och fler restriktioner inte sätts i kraft så att tävlingar ställs in då jag nu planerar för att anmäla Haven och Skylar till rallydebut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *