Lucky

Lycktmans I Have a Dream, 8 veckor gammal

Nu har familjen blivit med labrador igen! Jaktlabbe killen Lucky kommer från en av mina närmaste vänner Matildas allra första valpkull efter hennes underbara Jet som jag i princip från första sekund velat ha en valp efter. Lucky är döpt efter vår allra första hund Oskar(Guideline’s Lucky Number) som öppnade hela hundvärlden och egentligen förändrade hela mitt liv <3

Vad är då tanken med denna lilla killen? Jo det är att han i huvudsak ska bo hemma hos min mamma och pappa som äger honom, samtidigt som jag smider planer att i huvudsak träna och tävla honom i jaktapportering. Det är något jag drömt om att göra och tycker är så otroligt roligt ända sedan vi hade våra labbar Oskar, Max och Charlie. Nu första månaden har jag honom då min mamma har extra mkt jobb på axlarna så jag passar på att lägga mina ”måste-ha” valpgrunder på honom. Och oj sååå tacksam kille han är att jobba med <3 ÄLSKAR mat(haha inte chockerande med labbe), pryl- och lektokig, cool och orädd som få, social samt naturligt väldigt följsam och samarbetsvillig. Inget som helst ägandebehov än så länge utan ska alltid upp i mitt knä med ben, leksaker och annat skoj han hittar på golvet/marken.

Lucky 10 veckor idag

Eftersom jag ska ha och träna honom lite fram och tillbaka så har jag signat upp oss på en onlinekurs för valpar med lite specialinriktning på apporterande fågelhundar så det ska bli kul att se vad den har att erbjuda! Det som vi har smygbörjat med hittills, är att bygga värde för att söka och stanna i bur/bädd, hans namn, target hand/platta samt omvänt lockande för att bygga upp stadga och självkontroll när man är så galen i mat som han är. Hittills lever han upp till sitt kennelnamn och är verkligen en liten dröm.

Här är ett klipp där vi tränar omvänt lockande. Öppen hand = du gör rätt, Stängd hand = fel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *