RLD N Meet MyOwn Ferrari!

Idag var vi iväg och kickstartade tävlingssäsongen 2014 genom att ta med mig min mest oerfarna och yngsta hund Astra på blott 14 månader. På schemat stod Rallylydnad i Stockholm Hundsportcentrum med Uppsala hu som arrangör! Astra hade sedan innan plockat 2 godkända resultat(91 och 99 poäng) samma dag när hon var 10 månader gammal så jag tänkte att det skulle vara skoj att fixa en titel nu när vi ändå är i farten med bara 1 resultat kvar att plocka! Egentligen var även Magic anmäld men det var så himlans många anmälda så han blev reservplacerad.

Klockan plingade klockan 8 i morse och 9 var vi iväg! Vi startade i tredje gruppen som drog igång vid 11. När vi var framme på plats anmälde vi oss, sen plockade jag ut Astra ur bilen, rastade henne och kände av miljön lite då hon förutom att hänga med på alla Havens tävlingar förra året, nästan inte har någon egen tävlingserfarenhet i bagaget. Det tog inte många sekunder för att konstatera att hon var helt och hållet oberörd av allt och alla. Efter rastning var det samling, banvandring och sen hämtade jag Astra igen för uppvärmning.

Hon tog det chill hon 😉

Sen var det dags och Astra var TAGGAD! Ojojoj vad man ser på hela henne att hon tycker detta är superroligt! 😀 Väl inne på banan gick det undan! Ungefär en tredjedel skulle nämligen springas, eller ja hur mkt hinner man springa mellan varje skylt? 😉 Det enda som gick lite snett var väl på skylten där hunden ska ställa sig från sitt. Vi har tränat in en liten uppstuds i stå och när hon landade i ”stå” så ser jag att ena frambenet pekar rakt ut. Tassen hade lagt sig mitt ovanpå kopplet. Med domarens ord om att nudda hunden är disk på planen så tänkte jag att ”jaja vi kan väl iallafall försöka gå framåt som inget så kanske det glider rätt igen”. Och det gjorde det! Pjuuuu säger jag bara! 😛

Summa summarum så gick tävlingen otroligt bra(innan prisutdelningen satt jag som ett nervvrak och försökte komma på alla hemska fel eller missförstådda skyltar vi ”säkert” gjort)!. På prisutdelningen räknades ekipagen upp bakifrån och när de började läsa upp de som kom över 98 poäng så tänkte jag att de kanske läste upp fel klass eller glömt oss någonstans på vägen för vi kunde INTE fått så mkt poäng. Vi skulle ju vara underkända i mina tokiga tankegångar haha! Men icke sa nicke när Astra tävlar för vi kammade hem hela 99 poäng av 100, pallplats och Astras första titel RLD N var i hamn!!!! YEEEEEES bästa lilla tokiga älskade dam <3

Astras Rallytävlan på film för intresserade ögon!!!  Så himlans himlans pigg, glad, koncentrerad och struttar på så fint som den underbara dam hon är! 

Då checkar vi av första målet för i år! Wiiiieeeee 😀

  • Lydnad – 1:a pris klass 1
  • Agility – debutera och (drömmål) bli uppflyttad till hopp- och agilityklass 2
  • Bruks – uppflyttning till lägre klass spår, godkänd lägre klass
  • Utställning – ställa ut 3 ggr officiellt
  • Rallylydnad – RLD N, start i fortsättarklass
  • Övrigt – MH och röntgen

4 svar på “RLD N Meet MyOwn Ferrari!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *