Lydnadsformen 6 månader senare

I och med att jag varit bortrest i 3 månader så har såklart lydnadsträningen stått stilla för vår del, men i synnerhet Magics del som egentligen inte tränat ett regelrätt lydnadspass sedan februari någonting. Den träningen blev åtsidosatt för Rallyn som vi började nosa på och starta i samt utveckling av mer avancerade freestylerörelser. I förra veckan plingade meddelanderutan till med en fråga från Elisabeth om Magic och jag ville bli kommenderade genom hela klassen. Först reagerade jag med tvekan men sen tänkte jag att det faktiskt kan vara bra att checka av vad som verkligen sitter ”fast” förståelsemässigt och vad som behöver läggas krut på om vi ska starta i år igen. Så jag svarade med att ett gott skratt förlänger livet och vi kör på!

Här har ni hela kommenderingen genom LK 3

Måste faktiskt vara beredd på att erkänna att jag är ordentligt positivt överraskad!!! Det var knappt så jag kom ihåg hur och vilka moment som skulle utföras! Riktigt nöjd och en start i LK 3 i år känns inte alls långt ifrån.

Det som vi främst behöver lägga krut på är:

  • Ökad förståelse för INSIDAN av rutan
  • Mer säkerhet i sorteringen av vittringspinnarna
  • Ingångarna – jag ska vara svart/vit tydlig här. Dem skall vara raka, inget annat släpps igenom för belöning 😉
  • Finjusteringar i position samt aktivitetsnivå i fria följet
  • Fjärren. Här började vi faktiskt att träna in låsta framben i våras men vart inte ”klara” såklart. Så ska klura lite mer på hur detta ska lösas…

Men som sagt RIKTIGT nöjd med diamanten! Duktig kille 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *