Läget inför lk 2

Igår var vi iväg och tränade lydnad med Elisabet och hennes tikar på Uppsala bk.

Fokuset låg på att förbereda Astra inför helgens tävling och körde en hel del rutskick och annat smått och gott med grabbarna. Allt gick väldans bra! Haven börjar få in riktigt snygga stopp när jag skickar honom på att runda föremål i hög fart och våra separata rutskick rakt fram genom rutan var 100% de med! Vi gjorde också en miniövning i att hitta rutans mitt via shejping. Rutan har verkligen alltid varit ett hatmoment för mig eftersom jag aldrig lyckas att få en hund att förstå den till hundra. Är det ett enda moment som jag vill definitivt ska sitta på tävling så är det detta. 😉

Annars tror jag att vi snart är redo faktiskt! Redogör lite hur vi ligger till i allt just nu.

Platsliggning: Har aldrig varit ett problem(peppar peppar, ta i trä) och borde inte vara det nu heller. Vi körde en platsliggning igår och han låg blickstilla och tungt i kroppen. Även van att ligga och vänta vid träning med andra.

Fritt följ: Ett av Havens favoritmoment! 9,5 i klass 1 (2-3 smått sneda halter) Vi har inte gjort en tävlingsmässig fritt följ på länge men det borde inte vara större bekymmer.

Läggande under gång: I klass 1 fick vi en 10:a! Har inte tränat den sen dess 😛 Dags att damma av så blir det nog prima! 😀

Inkallning: Också ett moment från klass 1 som vi fick 10 eller 9,5 i. Ska slipa på raka fina ingångar bara.

Rutan: Vi jobbar på i alla smådelarna som ovan skrivet. Jobbar in momentrutin nu för fokus framåt. Tror vi ska prova med att viska ”var är rutan” och en liten smekning i nacken(ta tag i halsband betyder fokusera framåt som han är suverän på, överföring till liten nudd på huvudet blir nog enkelt). TROR att det borde gå bra att sätta ihop allt då han gör alla separata delar så himla fint(fokus framåt, spring genom rutan, stanna fort på kommando ifrån mig). Jag tänker dock göra som så att jag inte lägger in något stopp i rutan mer än en handfull ggr innan klass 2 tävlingen för jag vill inte att han ska börja ”fuska” och prova på att stanna för tidigt som ALLTID är mina fallgropar.

Haven fokuserar framåt när jag greppar halsband

Apportering: Precis börjat sätta ihop det till helt moment and I like it!

Fjärrdirigering: Kan skifta väldigt snyggt, MEN vi har inte jobbat på avstånd och mer tid mellan mina kommandon. Så där ligger fokuset nu! 🙂

Hopp sitt hopp: Hoppar ut snyggt. Vi har inte hunnit sätta in ”sitt” ännu. Tillbakahoppen kan han också från förra klassen. Utveckla och länka!

Ska be en vän filma oss den närmaste framtiden tävlingsmässigt och ska göra en ny utvärdering på vad vi ska jobba på efter det 😀 Sen tycker jag att det blir dags att anmäla sig till något i vår!!!

2 svar på “Läget inför lk 2”

  1. Låter som ni har en god grund att stå på inför klass 2, och så som jag känner er så tränar ni in tvåans ”nya” moment så de sitter som en smäck 🙂 Ni är så duktiga, och ni är en stor inspiration – oavsett om det gäller freestylen, lydnaden eller bara hundträningen i sig!

    Kör hårt, jag vet att det kommer att gå suveränt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *